Trimo kompanija nagradila desetoro mladih srpskih stručnjaka

13.05.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Trimo nagradila je desetoro mladih srpskih stručnjaka, na međunarodnom konkursu Trimove nagrade za mlade istraživače. Kao Kompanija koja nagrađuje najbolje i doprinosi daljem razvoju struke u celini, u Trimu deveti put za redom dodeljuju priznanja najboljim diplomskim i magistarskim radovima i doktorskim disertacijama, napisanim i odbranjenim na arhitektonskim, građevinskim i mašinskim fakultetima u toku kalendarske 2009.

Na konkursu je ove godine bilo 105 prijavljenih iz 6 zemalja: Slovenije, Srbije, Hrvatske, Italije, Crne Gore i Mađarske, a osim Slovenaca, najviše prijavljenih bilo je iz Srbije. Od 60 radova koliko će ukupno biti nagrađeno, 10 radova je iz Srbije. Dodela nagrada biće 3. juna u Ljubljani, uz prisustvo svih nagrađenih.

- Trimo nagrade za istraživanje imaju jasnu svrhu: da podstaknemo mlade stručnjake u njihovom radu, otvorimo nove mogućnosti saradnje između Trima i akademske sfere, kao i da omogućimo studentima i mentorima da u svojim naučnim radovima upotrebljavaju podatke iz realnog života i da rešavaju probleme na koje nailaze tokom profesionalnog rada.

- Trimo nagrade za istraživanje takođe jasno i nedvosmisleno predstavljaju priznanje kvaliteta, ali i funkcionalnu upotrebu pojedinačnih istraživačkih radova – što, nažalost, nije nužan činilac svih doktorskih, magistarskih i diplomskih radova iz akademske sfere. Ovaj konkurs je očigledan primer razvoja saradnje između privrede i univerzita, a radovi mladih stručnjaka pokazuju da se na srpskim fakultetima radi sistematično i kvalitetno i da Srbija ima kreativne, inovativne i dobre stručnjake - izjavio je Miloš Ebner, MBA, predsednik komisije za istraživački rad.

Takođe, putem nagrada studenti i njihovi mentori lakše uspostavljaju kontakt sa Trimom kao preduzećem, i ta saradnja nastavlja se i dalje, u raznim oblicima. Više od 25 odsto nagrađenih na različite načine i dalje sarađuje sa Trimo kompanijom. Tako su akademci uključeni u razvojne projekte ili kao spoljni saradnici na delimičnoj ili celovitoj primeni njihovih ideja – te na taj način vide svoj rad ostvaren i u realnosti.

Za sada, Srbija je na drugom mestu po broju nagrađenih radova – uključujući i ovu godinu, ukupno 31 – iz sve tri oblasti (arhitektura, građevina, mašinstvo), i sa sva tri akademska nivoa (diplome, magistarske teze, doktorske disertacije). Najviše nagrađenih radova je sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, ali tu su i ostali univerzitetski centri iz Srbije, pre svega Novi Sad i Niš.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ognjen 15.01.2019.
Ja radim te krovove deset godina i nikad ni...
Cacanin 31.12.2018.
Gos Janko vi pričate o radniku koji radi na...
Darko 31.12.2018.
Zakoni postoje, ali se ne poštuju. Sem jedn...
janko 21.12.2018.
Da su tolike dnevnice u Srbiji, nebi niko i...
Saša 10.12.2018.
Dok se ne presvuče asfalt Batrovci -Sremska...