INFONET-468X60-BANNER

Danas u Beogradu počinje sajam saobraćajnih i železničkih tehnologija

15.09.2021. | Novosti

Vozovi

Ilustracija (Foto: Unsplash.com)

Danas i sutra će biti održan sajam South East Europe Mobility koji će biti po kvalitetu učesnika i broju prijavljenih firmi iz regiona jugoistočne Evrope i Evropske unije jedan od najvećih skupova železničke industrije u poslednjih 30 godina u Srbiji. Sajam će okupiti dve najprofitabiljnije evropske kompanije u oblasti saobraćajnih tehnologija, kao i vodeći svetski Centar za železnička istraživanja i inovacije iz Velike Britanije čiji je izum jedini voz na hidrogenski pogon koji trenutno svakodnevno saobraća na prugama jedne evropske zemlje.

Izložbeni program će se održati u novobeogradskom Hotelu Jugoslavija 15. i 16. septembra, dok će 17. septembra  izlagači sajma i gosti iz inostranstva posetiti najveći industrijski park za kompanije iz železničke/aero industrije u jugoistočnoj Evropi - MIND Park u Lužnicama kod Kragujevca, gde je planiran i dodatni B2B susret sa tamošnjim proizvodnim kompanijama. Dodatna aktivnost za izlagače i specijalne goste sajma biće i poseta Suvoj luci "Nelt" u Dobanovcima koja predstavlja najveći privatni intermodalni terminal u Srbiji.

Na sajmu kao izlagači i posetioci učestvuju i druge železničke kompanije i njihovi dobavljači iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Slovenije, Poljske, Rusije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Španije, Rumunije, Mađarske, Češke, Švajcarske, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije je počasni pokrovitelj SEE Mobility 2021. Zemlja zlatni partner sajma je Velika Britanija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;