INFONET-468X60-BANNER

U Valjevu instalirana još jedna "CNC" mašina za konturno sečenje stiropora

28.05.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Austrotherm d.o.o. je još pre deceniju (2011) instalirao u svojoj matičnoj fabrici u Valjevu tzv. "CNC" mašinu za konturno sečenje (CNC – Computer Numeric Control). Od tada pa do današnjih dana svake godine se, u kompjuterski upravljanim procesima, iseca više hiljada kubnih metara najrazličitije dizajniranih formi i oblika – dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih. Mašina je takva da maksimalne dimenzije elemenata mogu mogu biti 2400mm (X-osa), odnosno 1200mm (Y-osa), u dubini od 1000mm (Z-osa).

U Valjevu instalirana još jedna CNC mašina za konturno sečenje stiropora

Sredinom februara ove godine, u valjevskoj fabrici ovog preduzeća je montirana i druga "CNC" mašina, po svojim karakteristikama znatno modernija i "brža" od prve mašine. Suština njene "brzine" je u postojanju i do deset žica koje u isto vreme mogu da isecaju najrazličitije oblike i forme. Na taj način se određeni elementi mogu isecati i do deset puta brže sa novom, nego li sa od ranije postojećom mašinom, što u značajnoj meri podiže proizvodni kapacitet Austrotherm d.o.o. kada je u pitanju ova vrsta proizvoda. 

To je izuzetno bitno za srpskog i regionalnog lidera u proizvodnji temroizolacije od EPS-a (stiropora) i XPS-a (ekstrudiranog polistiena), ako se zna da je recimo metoda formiranja neophodnog i zadatog nagiba na ravnim krovovima uz pomoć koso sečenog stiropora u padu poslednjih godina sve traženija u praksi. Sem toga, Austrotherm d.o.o. ima danas svoju standardnu klijentelu i kada su u pitanju netipični oblici i forme za klasične građevinske radove u visokogradnji, kao što su na primer valjci od stiropora, različiti profilisani elementi itd.       

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;