INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grad Beograd konkurisao za dodatna sredstva kako bi se pomoglo građanima da unaprede energetsku efikasnost stambenih objekata

21.05.2021. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, u ime Grada, izrazio je  zadovoljstvo i podržao aktivnosti Ministarstva rudarstva i energetike, koje je prepoznalo potrebu i raspisalo javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji sprovode jedinice lokalne samouprave.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Grad Beograd je danas podneo prijavu za ovaj konkurs i time uzeo učešće u njemu. Cilj programa energetske sanacije jeste pružanje finansijske pomoći i podsticaja fizičkim licima koja ulažu u unapređenje energetskih svojstava toplotne izolacije zidova, krovova, podruma zamenom spoljnih okvira, naročito prozora, radi unapređenja energetskih karakteristika objekata i poboljšanja komfora života građana - istakao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je gradonačelnik pojasnio, indirektni cilj jeste da se u narednom periodu podstaknu sve jedinice lokalne samouprave da pruže podršku svojim sugrađanima u podizanju kvaliteta njihovih stambenih objekata kroz različite programe i projekte.

- Pored toga, značajno je što se uključujemo i radimo na unapređenju energetske efikasnosti koja je jedan od važnih segmenata zaštite životne sredine - zaključio je gradonačelnik Radojičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;