INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad očekuje izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda i 90km vodovodne i kanalizacione mreže

18.02.2021. | eKapija

Novi Sad je ušao u međudržavni sporazum sa ino-finansijerima za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, ali i 90km vodovodne i kanalizacione mreže u tom gradu, saopšteno je iz gradske uprave. U te svrhe planirano je da za Novi Sad bude obezbeđeno 140 mil EUR, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Sve pohvale JKP Vodovod i kanalizacija koji su bili dobro pripremljeni sa projektima, a naš tim, u saradnji sa relevantnim ministarstvima, vodiće računa o tome da tehnologija i standardi prilikom izgradnje postrojenja budu na najvišem nivou i da konačno čuvamo naš Dunav - rekao je Vučević prilikom posete ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović i obilaska nove crpne stanice u Novom Sadu.

Kako je rekao gradonačelnik izgradnju te crpne stanice finansirao je Grad sa gotovo milijardu dinara kao najavu velikih komunalnih projekata koji se rade sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Nekoliko godina je trajala urbanistička rasprava gde će biti lokacija prečistača i određeno je da to bude u Petrovaradinu na lokaciji posle fabrike Pobeda. Grad ove godine kreće u pribavljanje kompletnog zemljišta, odnosno u otkup parcela koje još nisu naše. Sa ministarstvom za zaštitu životne sredine radićemo i projekat zalivnih sistema u dva parka Futoškom i Limanskom, ali i na delu Bulevara Evropa, od raskrnice sa Futoškim putem do kružne raskrsnice na Limanu. Ministarstvo učestvuje u tom poslu sa 90 miliona dinara, a Grad sa oko 30 miliona - izjavio je Vučević.

Ministarka Irena Vujović izrazila je zadovoljstvo zbog kapitalnih projekata u oblasti zaštite životne sredine koji će biti realizovani u Novom Sadu.

- U Novom Sadu je u prethodnih nekoliko godina uočen problem sušenja stabala, i zato smo, u saradnji sa rukovodstvom Grada, odlučili da reagujemo tako što ćemo sufinansirati projekte za uvođenje savremenih zalivnih sistema. Cilj kojem težimo i kojem smo posvećeni u ministarstvu koje vodim, jeste bolji kvalitet života građana kroz stvaranje uslova za zdraviju životnu sredinu. Zato ćemo nastaviti da podržavamo projekte koji nas približavaju evropskim standardima. Još jedan značajan poduhvat u Novom Sadu, na kojem radimo, jeste izrada projektne dokumentacije za regionalni centar za upravljanje otpadom, koji će obuhvatiti sedam opština - izjavila je resorna ministarka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;