INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Dedinju niču novi stambeni i poslovni kvadrati

16.11.2020. | B. Petrović | eKapija

Na dve ekskluzivne lokacije na Dedinju, okružene ambasadama, trebalo bi da niknu novi objekti za stanovanje i poslovanje, shodno nacrtima dva plana detaljne regulacije koji su trenutno na javnom uvidu, sve do 16. decembra, u zgradi Gradske uprave Grada Beograda.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Planom detaljne regulacije za blok između ulica Neznanog junaka, Domentijanove, Ledi Pedžet i Đorđa Radojlovića, na ovom području površine oko 1,3 hektara, u okruženju Ambasada Indije i Kube, u planu je gradnja mešovitog gradskog centra niske spratnosti, kao i zone porodičnog stanovanja.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, povod za izradu predmetnog Plana koji je izradila beogradska firma Page consortium je inicijativa Sretenije Muštur iz Beograda, koja obezbeđuje i sredstva za izradu пlana.

Prema bilansu urbanističkih parametara plana, zone stanovanja i mešovitih gradskih centara će se sa 6.922m² povećati na 16.600m². Broj stanova biće povećan sa 50 na 170, a broj stanovnika sa 150 na 696, plus 120 novozaposlenih.

Data je i mogućnost povećanja kapaciteta predškolskih i školskih ustanova u neposrednom okruženju lokacije, a planom je, između оstalog, predviđena i toplifikacija bloka i priključenje na sistem daljinskog grejanja, kao i gradnja distributivnog gasovoda.

Drugi Nacrt plana detaljne regulacije na Dedinju tiče se lokacije u blizini Belog dvora. Reč je bloku između ulica Miloja Đaka, Mihaila Avramovića i Omladinske, u okviru kojeg se nalaze i objekat Ambasade Angole, kao i objekti Ambasade i Konzulata Rumunije.

Investitor je firma Kalman doo iz Beograda, a nosilac izrade PDR-a beogradski Bureau Cube Partners.

Na površini od 49.609m² u planu je gradnja zone porodičnog stanovanja, a omogućena je i izgradnja trgovinskih, komercijalnih, poslovnih i ostalih kompatibilnih namena, kao i garaža i pratećih sadržaja poput sportskih terena, dečjih igrališta, bašti, fontana...

U planu je priključenje objekata na postojeće infrastrukturne sisteme, izgradnja dve transformatorske stanice i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;