INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Koji su sve projekti planirani za Vrnjačku banju?

14.10.2020. | I. Milovanović | eKapija

Turistička organizacija Vrnjačke Banje raspisala je javnu nabavku za poslednju, treću fazu uređenja Crkvenog brda. U ovoj fazi planirana je gradnja vidikovca i paviljona, kao i još nekoliko stotina metara staza sa pratećim mobilijarom, rekao je za eKapiju direktor TO Vrnjačka Banja Ivan Trifunović. Vrednost nabavke je 10 miliona dinara bruto, od čega je učešće države 7 miliona, a lokalne samouprave 3 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Realizacija projekta "Ozonske staze na Crkvenom brdu" uključuje arhitektonsko građevinske radove, kao i radove na elektroinstalacijama, u cilju izrade pešačkih staza, potpornih zidova i urbanog mobilijara. Rok za podnošenje ponuda je 19. oktobar 2020. godine.

Međutim, kako ističe Trifunović, ovde neće biti kraj investicijama u turističku ponudu najposećenije domaće banje. U planu je uređenje tunela ispod Crkvenog brda, izgrađenih kao skloništa nemačkog Glavnog štaba za vreme Drugog svetskog rata, koji bi trebalo da postanu turistička atrakcija, kao i gradnja gondole do planine Goč.

- Ova godina nam dozvolila da više vremena opredelimo za projekte i infrastrukturu. U saradnji sa tri fakulteta urađeno je idejno rešenje i nadamo se da ćemo do kraja godine imati gotov projekat tunela da bismo naredne godine mogli da konkurišemo za turističku valorizaciju, odnosno izgradnju - rekao je Trifunović.

On je istakao da je u okviru investicionog ciklusa Srbija 2025. dobijen projekat za gradnju gondole do Goča.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;