INFONET-468X60-BANNER

Na Novom Beogradu planiran stambeno-poslovni kompleks sa dve kule od po 95 metara i pogledom na Dunav

27.05.2020. | B. Petrović | eKapija

Ambiciozan projekat gradnje stambeno-poslovnog kompleksa sa dve visoke kule na atraktivnoj lokaciji bloka 12 na Novom Beogradu aktuelizovan je posle čitave jedne decenije.​ Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda najavio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju ovog kompleksa, koji će se prostirati na gotovo 100.000m² nadomak Yu biznis centra.

Arhitektonsko rešenje stambeno-poslovnog kompleksa u bloku 12 na Novom Beogradu

Arhitektonsko rešenje stambeno-poslovnog kompleksa u bloku 12 na Novom Beogradu uradio je profesor Dejan Miljković, dia

Kompleks s pogledom na Dunav i zgradu nekadašnjeg SIV-a najavljivan je još 2009. godine, kada je firma Razvoj blok 12 otkupila zemljište u nekadašnjem vlasništvu Energoprojekta.

Osam godina kasnije donet je i Plan detaljne regulacije ove lokacije, a firma Urbanistički centar, koja ga je izradila, sada je uradila urbanistički projekat za gradnju ovog projekta čiji je naručilac i investitor kompanija Termomont.

Planski osnov za izradu projekta predstavlja Plan detaljne regulacije (PDR) dela bloka 12 iz 2017. godine. Ova zona je prema tom PDR-u predviđena za gradnju mešovitih gradskih centara, sa obaveznim pratećim sadržajima javne namene, kao što su vrtić, biblioteka i dom zdravlja na 15m², sa ambulantom u okviru kompleksa.

Lokacija predviđena za gradnju se nalazi u okviru katastarske i gradske opštine Novi Beograd, na neizgrađenom delu bloka 12, između Bulevara Nikole Tesle i planiranih ulica Nova 1 i Nova 2.

Arhitektonsko rešenje stambeno-poslovnog kompleksa u bloku 12 na Novom Beogradu

Arhitektonsko rešenje stambeno-poslovnog kompleksa u bloku 12 na Novom Beogradu uradio je profesor Dejan Miljković, dia

Gradnja stambeno-poslovnog kompleksa je urbanističkim projektom planirana na dve parcele, ali će kompleks će predstavljati jedinstvenu funkcionalnu celinu. Na svakoj od parcela planira se izgradnja podzemne garaže u dva nivoa, sedmospratne terasaste poluatrijumske lamele i kule sa po 26 spratova visine 95 metara. Kule će u prizemlju imati i galeriju, a na krovu obe kule biće postavljene svetiljke prema uslovima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije. Lokali i socijalni sadržaji smešteni su na niskom i visokom prizemlju lamela. Ceo kompleks imaće pogled na Dunav, zgradu Palate Srbia (SIV) i centar grada.

Ukupan broj stanova na obe parcele biće 604, a planirani broj stanovnika je 1.752. Urbanistički projekat za ovaj kompleks predviđa koncept otvorenog bloka i nalaziće se na javnom uvidu od 2. do 9. juna 2020. u zgradi Gradske uprave.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;