INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nastavak radova na železničkoj stanici "Beograd Centar"

12.05.2020. | IŽS

Infrastruktura železnica Srbije započela je juče (11.05.2020) u železničkoj stanici "Beograd Centar" izgradnju konstrukcije, odnosno betonske ploče na koti 105, koja će se nalaziti iznad budućeg prvog i drugog staničnog koloseka  u Prokopu.

Radove izvodi beogradska kompanija Elita-cop, u zajedničkoj ponudi sa firmama Koto iz Beograda i KLM Inženjering TM iz Novog Sada. Rok za završetak radova je 450 kalendarskih dana, odnosno 9. avgust 2021. godine.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vrednost radova iznosi oko 1,257 milijardi dinara, a obuhvaćeni su svi troškovi realizacije ovog posla, odnosno radne snage, materijala, mehanizacije, opreme i izvođenja građevinskih radova. Investitor projekta je Infrastruktura železnice Srbije.

Na osnovu realizacije ovog ugovora u stanici "Beograd Centar" ukupno će biti  izgrađena, proširena i promenjena betonska konstrukcija površine od 35.743 kvadratnih metara. Novoizgrađena betonska konstrukcija u "Prokopu" nalaziće se iznad budućeg prvog i drugog staničnog koloseka, koji do sada još nisu izgrađeni.

Kada radovi na ovom objektu u Prokopu avgusta naredne godine budu završeni, Infrastruktura železnice Srbije započeće izgradnju prvog i drugog koloseka u stanici "Beograd Centar," svaki dužine oko petsto metara.                 

Nova konstrukcija na koti 105 koja će se nalaziti iznad budućeg prvog i drugog staničnog koloseka, kao i ova dva koloseka, obuhvaćeni su projektom nove glavne prestoničke železničke stanice "Beograd Centar" u Prokopu.

Na ovaj način Infrastruktura železnica Srbije nastavlja aktivnosti na daljoj izgradnji "Beograd Centra", kako bi konačno nakon pune četiri decenije projekat izgradnje nove glavne železničke stanice u Prokopu bio završen i ogromna investicija u Beogradski železnički čvor bila zaokružena i u potpunosti aktivirana.

Završetak svih projektovanih radova u železničkoj stanici "Beograd Centar" u skladu je i sa izgradnjom pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, čija prva deonica između srpske prestonice i Novog Sada prema najavama treba da bude završena u oktobru naredne godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;