INFONET-468X60-BANNER

Teku radovi na izgradnji najvećeg pešačkog trga u Beogradu

11.05.2020. | E. B. R. | Novosti

Vozila javnog gradskog prevoza nedavno su počela da saobraćaju delom Savskog trga, čija rekonstrukcija još traje. Sugrađani se navikavaju na nove-stare trase tramvaja, kao i autobusa koji saobraćaju kroz ovaj deo grada.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, potpuno je promenjen način na koji će ovo važno čvorište funkcionisati.

Budući izgled Savskog trga (foto: Fenwick Iribarren Architects)

- Pravi se najveći pešački trg u Beogradu. Površina će biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima će ići tramvaji, autobusi i automobili. Uspeli smo da pustimo deo za automobilski i autobuski saobraćaj, kao i za tramvajski iz smera Karađorđeve ka Nemanjinoj. Tako da sada kada dolazite sa Starog tramvajskog mosta možete da skrenete desno, što nije bilo moguće, i da bez problema idete prema Nemanjinoj. Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12 - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec do dva dana će biti pušteni tramvaji iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj.

- Prvo će, narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmeštanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima. U sredini će biti pešački trg, tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a tu će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. Taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom železničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled - zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;