INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Trenutno najveća investicija u sportsku infrastrukturu

19.03.2020. | Beobuild

Izgradnja Nacionalnog trening centra u Košutnjaku trenutno je najveća investicija u sportsku infrastrukturu, a novi objekat zamišljen je kao multifunkcionalni kompleks za 6 sportova. Moderni trening centar nalaziće se kod postojećeg Doma sportova i zatvorenih bazena u Košutnjaku, u objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata (Po+Pr+1), sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza.

Sportska dvorana na Košutnjaku - 3D prikazi

Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvišem nivou. Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadžaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor itd. Izgradnja dobro napreduje, a do sada su grubi radovi završeni na podzemnoj etaži i na delu prizemlja. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice itd.

Objekat se nalazi na iskošenom terenu, pa su autori idejnog rešenja pokušali da oblikovanje prilagode morfologiji terena, kako bi sam objekat što manje narušio prirodni ambijent u okruženju. Na mestima gde je teren viši – objekat zaranja u teren, pa kosi krovovi objekata obrazuju jedinstvenu ravan dostupnu pešacima i rekreativnom korišćenju (šetanje, trčanje...). Planirana je staklena ograda na ivici krovne terase, a krovna površina biće zatravljena i uklopljena u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom.

Idejno rešenje novog trening centra u Košutnjaku izradilo je beogradsko preduzeće Bauprojekt, a radove na izgradnji izvodi W.D. Concord West. Investiciju vrednu 12 miliona evra realizuju zajednički Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Otvaranje novog Nacionalnog trening centra očekuje se početkom 2021. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;