SFSOPLATE-468X60-BANNER

Održana Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

12.02.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Dana 11.02.2020. godine održana je Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom "Razvoj budućnosti" u hotelu Metropol Palace.

Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture je poprimila regionalni karakter i među učesnicima bili su govornici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Grčke, Turske i Izraela. Na konferenciji se obratito veliki broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora među kojima su Maayan Ben Tura, zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji; Aleksandar Kemiveš, savetnik Predsednika Privredne komore Srbije; Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda; Marko Stojčić, arhitekta Grada Beograda, Dubravka Negre, direktor regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan; Žužana Hargitai, EBRD direktor za Zapadni Balkan; Stylianos Tsoktouridis, generalni direktor kompanije Alumil Yu Industry A.D; Cem Sirin, član odbora kompanije Cem Botanik Montenegro; Slavko Carić, CEO Erste Banke Srbija; Milica Mitrović, pomoćnik direktora za upravljanje imovinom kompanije Poseidon Group; Miloš Babić, finansijski direktor kompanije Novaston Asset Management; Nenad Stanković, partner u advokatskoj kancelariji Stankovic & Partneri; Boro Vujović, potpredsednik udruženja poslovanja nekretninama pri HGK i direktor Opereta Nekretnina iz Hrvatske; Leila Calić, osnivač i generalni direktor kompanije Resido Montenegro iz Crne Gore; Filip Vučagić, partner u kompaniji Colliers International iz Hrvatske; Predrag Tešić, organizator BLIRE sajma u Banja Luci i dr.

Održana Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

Generalni direktor TGI Grupe Simeon Tsomokos izjavio je na konferenciji da će razvoj građevinskog sektora u našoj zemlji uticati na ukupan ekonomski i društveni razvoj Srbije. Tsomokos je, na otvaranju Pete srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture, kazao da su u Srbiji mnogi projekti implementirani i još se izvode, ali najviše u Beogradu, te izrazio želju da više takvih projekata bude u južnoj Srbiji. Zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji, Majan Ben Tur, na konferenciji je kazala da ukupne izraelske investicije u Srbiji od 2000. do danas iznose nešto više od dve milijarde dolara. Ben Tur je podvukla da su izraelske kompanije među najvećim investitorima u Srbiji i da važe za "pouzdan brend". Ističe da je količina izrealskih investicija značajno porasla 2019. godine i da se odvijaju na tri načina izgradnju šoping centara, rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju novih. Prema njenim rečima, građevinski sektor je bitan u Izraelu i doprinosi 60 odsto BPD-a te zemlje. "U Izraelu je građevinarstvo veoma napredna oblast zato što se razvija u koraku sa tehnologijom, radimo na izgradnji pametnih gradova, inovativnih rešenja i danas u Izraelu postoji 61 globalni startap centar", ukazala je Ben Tur.

Održana Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

Konferencija je imala za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i širem regionu. Ovogodišnja konferencija je pružila dragocen uvid u investiciona pitanja, budućnost shopping & retail centara, razvoj komercijalnog i rezidencijalnog tržišta nekretnina u Srbiji i regionu, kao i prednost zelene gradnje i primene modela enegetske efikasnosti, pružiti uvid u izazove projektnog finansiranja, procene imovine i ostale važne teme.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International a konferencija se organizovala pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Srpske privredne komore, Ambasade Izraela u Srbiji, Evropske Investicione Banke (EIB), Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije i Društva procenitelja Srbije a podržale su je kompanije AIRPORT CITY, ALUMIL YU INDUSTRY A.D., CEM BOTANIK MONTENEGRO, POSEIDON GROUP, ERSTE BANK, NOVASTON i STANKOVIĆ & PARTNERI.

Medijsko sponzorstvo su obezbedili poslovni portali EKAPIJA, HALO OGLASI, RETAIL SEE GROUP DOO, GRADJEVINARSTVO, KANCELARIJA INFO,  BEOBUILD, MOJ KVADRAT, E2 PORTAL i 4ZIDA.RS.

O organizatoru:

Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koji pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu. U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva. TGI Group International je postao važan poslovni partner kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji tako i za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;