INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja auto-puta od Skoplja do Blaca počinje na proleće

17.01.2020. | Beta

Izgradnja auto-puta od Skoplja do mesta Blace počeće na proleće, najavili su predstavnici Vlade Severne Makedonije.

Ugovor o izgradnji prva dva kilometra tog auto-puta vredan oko 12,2 miliona evra direktor Državnih puteva Severne Makedonije Zoran Kitanov potpisao je sa firmom Granit, koja ima obavezu da tu deonicu završi za 18 meseci.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Građevinski radovi će početi ovog proleća, a prvim kilometrima auto-puta moći ćemo da vozimo na leto 2021 - rekao je on nakon potpisivanja ugovora u Vladi Severne Makedonije.

Preme rečima Kitanova, u naprednoj fazi je priprema izgradnje i preostalog dela auto-puta Skoplje-Blace, u dužini od destak kilometara.

Taj auto-put se na granici spaja sa auto-putem Priština – Elezov Han (Đeneral Janković), koji je pušten ze saobraćaj krajem maja prošle godine.

Nakon završetka auto-puta do Blaca, prema rečima vicepremijera Severne Makedonije za evropska pitanja Bujara Osmanija, „Skoplje i Priština, kao najbliži veći gradovi u regionu, biće udaljeni manje od jedan sat“.

- Danas ispravljamo nepravdu koja se, na žalost, provlačila skoro 20 godina. Projekat Skoplje-Blace nije nov, već je inicijativa koja je započeta davno, ali je na jedan ili drugi način, sve vreme odstranjivana iz prioriteta ove države i za šta su bili potrebni vanserijski napori da se ponovo vrati u fazu realizacije u kojoj je sada - rekao je Osmani.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;