INFONET-468X60-BANNER

Otvorene pristupne saobraćajnice Žeželjevom mostu sa sremske strane

10.12.2019. | Z. Grumić | Novosti

Prva vozila prošla su juče (09.12.2019) pristupnim saobraćajnicama Žeželjevom mostu sa sremske strane grada, pošto je ovih dana završena i poslednja faza planiranih radova na tom izuzetno važnom infrastrukturnom objektu koji premošćava Dunav na evropskom Koridoru 10.

Izgradnju podvožnjaka, ukupno tri kilometra pristupnih puteva, dva kilometra biciklističkih staza, kanalizacione mreže i druge radove, izvedene nakon puštanja mosta u saobraćaj u septembru prošle godine, finansirala je EU u iznosu od 4,5 miliona evra. Lokaciju u Petrovaradinu obišli su u ponedeljak gradonačelnik Miloš Vučević, Zorana Mihajlović, ministarka sabraćaja i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Kad država završi izgradnju brze pruge Beograd - Novi Sad, praktično će biti kompletirani i zaokruženi svi radovi na Žeželjevom mostu - istakao je Vučević, napominjući da će novootvorene saobraćajnice umnogome olakšati nastavak ulaganja u obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Ministarka Mihajlović je naglasila da je Žeželjev most jedan od simbola Novog Sada i napomenula da je i emotivno vezana za taj projekat jer joj je bio prvi veći zadatak kad je preuzela funkciju ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sem Fabrici je podsetio da je prvo u aprilu prošle godine pušten železnički saobraćaj na Žeželjevom mostu, a pet meseci kasnije i drumski, da bi dovršetkom podvožnjaka i pristupnih puteva sve praktično bilo finiširano na izgradnji Žeželjevog mosta, projekta u koji je EU uložila 36 miliona evra, bespovratno.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;