INFONET-468X60-BANNER

Grand Park Hotel Rovinj - zgrada gotovo nulte energije

12.11.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Rovinj je dobio najluksuzniji hotel na Jadranu koji spaja vrhunski dizajn i pogled. Ovaj je hotel građen kao zgrada gotovo nulte energije, a održivom pristupu svoj doprinos dala je i ROCKWOOL izolacija od kamene vune ugrađena u fasadu i krov ovog prekrasnog hotela.

U projektu izgradnje Grand Park Hotela Rovinj korišćeno je 9.774m² ROCKWOOL Frontrock izolacionih proizvoda od kamene vune dvoslojne gustoće za fasade i 11.174m² ROCKWOOL Durock Austria 038 krovne izolacije od kamene vune dvoslojne gustoće te Rockfall elementi - fabrički rezani proizvodi od kamene vune u padu za odvod ravnih krovova.

U odnosu na energetske potrebe, zgrada Grand Park Hotela Rovinj je projektovana u skladu sa najnovijim važećim hrvatskim propisima iz područja energetske efikasnosti, kao zgrada gotovo nulte energije potrebne za rad termotehničkih sistema i rasvete zgrade (grejanje, hlađenje, ventilacija, priprema potrošne tople vode i rasveta).

- Standard nZEB je postignut adekvatnom toplotnom izolacijom omotača zgrade, povoljnom orijentacijom, formom i dispozicijom sadržaja u zgradi, kontrolom izlaganja suncu kod otvora te prvenstveno termotehničkim sistemima. Prema učešću obnovljivih izvora energije (toplota iz okoline) u odnosu na ukupno potrebnu energiju za rad sistema zgrade, te s niskim nivoom ukupno potrebne energije po m² korisne površine kondicioniranog dela zgrade, zgrada novog hotela Park ulazi u A+ energetski razred i uz to zadovoljava i nZEB kriterijume - rekli su iz firme Studio 3LHD d.o.o.

Realizacija projekta je trajala od 2017. do 2019. kada je hotel i otvoren za goste.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;