INFONET-468X60-BANNER

ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

06.11.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Nakon početnih 100 miliona evra koliko je iznosila green field investicija, kompanija ROCKWOOL od 2008. do sada uložila je više od 20 miliona evra. Takođe je povećan i asortiman proizvoda i prvi put se kamena vuna kombinuje sa drugim materijalima kao što su aluminijum, voal ili kraft papir.

ROCKWOOL je krajem prošlog meseca u fabrici kamene vune bio domaćin poslovnim partnerima iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Severne Makedonije. Među zvanicama bili su poslovni partneri sa kojima kompanija više godina uspešno sarađuje: kupci, dobavljači, predstavnici lokalne i nacionalne vlasti, akademske zajednice te predstavnici sindikata kao i brojni pripadnici medija.

ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

Povod za ovo okupljanje bilo je obeležavanje uspešne višegodišnje saradnje, a bila je to i prilika da kompanija predstavi svoje poslovne rezultate kao i najnoviju investiciju koja se tiče ulaganja u proširenje ponude proizvoda.

Aleks Fonović, direktor fabrike istakao je da je nakon početnih 100 miliona evra koliko su uložili u svoj green field pogon, od 2008. do danas uloženo više od 20 miliona evra, što u povećanje proizvodnog kapaciteta, ponude proizvoda, u zadovoljavanje sve oštrijih ekoloških standarda kao i u obrazovanje svojih zaposlenih ali i u projekte društveno odgovornog poslovanja.

Pojasnio je kako je jedna od poslednjih većih investicija ona u tzv. offline proizvodnju. Kako je rekao tu je uloženo više od 2,2 miliona evra, a u njenoj realizaciji učestvovalo je više od 40 stručnjaka pa je i otvoreno 7 novih radnih mesta.

ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

Prisutnima se obratio i Mehdi Ossor, direktor prodaje za regiju Adria, i tom prilikom rekao da se u 11 godina proizvodnje u istarskoj fabrici puno ulagalo kako bi se zadovoljile potrebe kupaca na tržištu. Unapređivan je asortiman proizvoda kao i kvalitet rešenja od kamene vune na nivou usluge. U fabrici se proizvodi više od 600 različitih proizvoda koji odgovaraju brojnim zahtevima građevinskog sektora i različitim industrijama. Dodao je i da od sada, a upravo zahvaljujući ovoj najnovijoj investiciji, ROCKWOOL izrađuje proizvode koji kombinuju kamenu vunu sa drugim materijalima, poput aluminijuma, voala ili kraft papira. To su rešenja za kose krovove, pregradne zidove i ventilisane fasade.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;