ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

06.11.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Nakon početnih 100 miliona evra koliko je iznosila green field investicija, kompanija ROCKWOOL od 2008. do sada uložila je više od 20 miliona evra. Takođe je povećan i asortiman proizvoda i prvi put se kamena vuna kombinuje sa drugim materijalima kao što su aluminijum, voal ili kraft papir.

ROCKWOOL je krajem prošlog meseca u fabrici kamene vune bio domaćin poslovnim partnerima iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Severne Makedonije. Među zvanicama bili su poslovni partneri sa kojima kompanija više godina uspešno sarađuje: kupci, dobavljači, predstavnici lokalne i nacionalne vlasti, akademske zajednice te predstavnici sindikata kao i brojni pripadnici medija.

ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

Povod za ovo okupljanje bilo je obeležavanje uspešne višegodišnje saradnje, a bila je to i prilika da kompanija predstavi svoje poslovne rezultate kao i najnoviju investiciju koja se tiče ulaganja u proširenje ponude proizvoda.

Aleks Fonović, direktor fabrike istakao je da je nakon početnih 100 miliona evra koliko su uložili u svoj green field pogon, od 2008. do danas uloženo više od 20 miliona evra, što u povećanje proizvodnog kapaciteta, ponude proizvoda, u zadovoljavanje sve oštrijih ekoloških standarda kao i u obrazovanje svojih zaposlenih ali i u projekte društveno odgovornog poslovanja.

Pojasnio je kako je jedna od poslednjih većih investicija ona u tzv. offline proizvodnju. Kako je rekao tu je uloženo više od 2,2 miliona evra, a u njenoj realizaciji učestvovalo je više od 40 stručnjaka pa je i otvoreno 7 novih radnih mesta.

ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

Prisutnima se obratio i Mehdi Ossor, direktor prodaje za regiju Adria, i tom prilikom rekao da se u 11 godina proizvodnje u istarskoj fabrici puno ulagalo kako bi se zadovoljile potrebe kupaca na tržištu. Unapređivan je asortiman proizvoda kao i kvalitet rešenja od kamene vune na nivou usluge. U fabrici se proizvodi više od 600 različitih proizvoda koji odgovaraju brojnim zahtevima građevinskog sektora i različitim industrijama. Dodao je i da od sada, a upravo zahvaljujući ovoj najnovijoj investiciji, ROCKWOOL izrađuje proizvode koji kombinuju kamenu vunu sa drugim materijalima, poput aluminijuma, voala ili kraft papira. To su rešenja za kose krovove, pregradne zidove i ventilisane fasade.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

KNAUF ZEMUN
KNAUF ZEMUN
BEOGRAD-ZEMUN
www.knauf.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...