INFONET-468X60-BANNER

Tarkett proizvodi sa Cradle to cradle® sertifikatom

02.09.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Astma i alergije su sve češće pojave kod dece i odraslih. Kašalj, kijanje i iritacija oka najčešće prestaju po izlasku iz prostorije, ali se usled prašine i alergena mogu javiti i dugoročne posledice po zdravlje, poput bronhititsa i drugih, uglavnom respiratornih tegoba. Tarkett, kao lider u proizvodnji podova teži da doprinese kvalitetu vazduha u prostoru i kreira podove za zdrav život. Inspirisani Cradle to Cradle® principima, Tarkett za svoje proizvode bira dobre materijale, u pogledu uticaja na zdravlje i životnu sredinu. Iz godine u godinu kompanija proširuje proizvodni asortiman koji poseduje C2C sertifikat.

Tarkett proizvodi sa Cradle to cradle® sertifikatom

Cradle to cradle je održiva poslovna strategija gde je cilj zatvaranje procesa, cirkularna ekonomija umesto linearne. Cilj ovog procesa je smanjenje i/ili potpuno uklanjanje otpada. Pri tom, veoma je važno već u samom procesu dizajniranja proizvoda razmišljati po Cradle to Cradle principima, gde otpad završava u nekom biološkom ili tehnološkom ciklusu i zatvara petlju.

C2C sertifikacija podrazumeva upotrebu zdravih materijala, ponovno korišćenje, upotrebu energije iz obnovljivih izvora, uštedu vode i socijalne kriterijume.

Tarkett proizvodi sa Cradle to cradle® sertifikatom

Tarkett je prvi proizvođač parketa u Evropi sa Cradle to Cradle® sertifikovanim kolekcijama. Uz parket, sertifikat poseduju i iQ One, Desso ecobase podloga za tekstilne ploče, Linoleum ESSenza i drugi. Tarkett podovi imaju izuzetno nisku emisiju isparljivih organskih jedinjenja, a svi Tarkett vinil podovi su 100% phtalate – free.

Tekstilne ploče Desso Air Master takođe koriste patentiranu tehnologiju koja zadržava čestice prašine od cirkulisanja u vazduhu i poseduju GoldPlus sertifikat GUI nemačkog instituta koji je specijalizovan za unutrašnji kvalitet vazduha.

Tarkett razvija instalaciju i održavanje sistema primenom Cradle to cradle adheziva, modularnih podova, suvih i neutralnih sredstava za čišćenje, od kojih svaki doprinosi kvalitetu unutrašnjeg vazduha.

Da bi kvalitet vazduha u prostoru bio što bolji, ključno je već u samoj fazi osmišljavanja prostora odabrati kvalitetne proizvode.

Vfiše informacija pronađite na sajtu www.tarkett.rs

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;