INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Oporezivanje objekata u Budvi koji se predugo grade

02.07.2019. | B92

Uprava javnih prihoda Opštine Budva ubuduće će oporezovati i stambeno–poslovne objekte u izgradnji i nepokretne privremene objekte koji se grade predugo. To je jedna od ključnih novina nacrta Odluke o porezu na nepokretnost koju je sačinila opštinska uprava.

Koristeći dosadašnje propise, investitori su većinu neprodatih stanova i poslovnih prostora vodili kao još neizgrađene i time sebi obezbeđivali da ne plaćaju porez na nepokretnost.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Stope za oporezivanje za ove nepokretnosti su 0,5 odsto za stambeno–poslovne objekte, jedan odsto za objekte u izgradnji i 0,4 odsto za nepokretne privremene objekte. Građevinsko zemljište se oporezuje stopom od jedan odsto, a ukida se kategorija građevinskog zemljišta koje nije privedeno nameni nakon isteka roka od pet godina od usvojenog planskog dokumenta, koje se oporezivalo stopom od tri odsto - rekao je direktor Uprave javnih prihoda i sekretar za finansije Petar Odžić.

Odžić je naglasio da su zadržane poreske olakšice koje se odnose i za nepokretnost čiji je vlasnik ili korisnik osoba upisana u registar poljoprivrednih proizvođača, pravno lice i preduzetnik koji se bavi proizvodnjom, doradom, pakovanjem ili preradom poljoprivrednih proizvoda u Crnoj Gori, a koje se koriste za obavljanje delatnosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;