INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Beogradu četiri javne zgrade energetski efikasnije do kraja 2019.

31.05.2019. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da uskoro počinje rekonstrukcija objekata Hitne pomoći, Gradske biblioteke, Studentske poliklinike i Stacionara, kako bi, kaže, ti objekti bili energetski efikasni i trošili manje energije.

Rekonstrukcija se sprovodi u okviru projekta „Termalna rehabilitacija javnih zgrada - Unapređenje energetske efikasnosti u Beogradu", koji će se, prema Radojičićevim rečima, realizovati do kraja 2019, a čija vrednost iznosi 16 miliona evra.

Od tog iznosa, kaže gradonačelnik, 11 miliona evra su sredstva iz IPA fondova Evropske unije, a pet miliona iznosi zajam koji Grad Beograd uzima od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), prenosi gradska uprava.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Obavićemo rekonstrukciju četiri objekta koja su od vitalnog značaja za funkcionisanje grada, a koji u Beogradu decenijama nisu obnovljeni. Recimo, od kada je izgrađena zgrada Hitne pomoći šezdesetih godina, ona nikada nije rekonstruisana, dok se broj naših stanovnika značajno povećao - ukazao je Radojičić.

Navodi da će Beograd konačno imati Hitnu pomoć, Gradsku biblioteku, Studentsku polikliniku i Stacionar po evropskim standardima, i koji će moći da odgovore potrebama građana.

Dodaje da iako nije bilo lako doći do tačke u kojoj Grad ima projekat koji je spreman za finansiranje, zahvaljujući svim nadležnim sekretarijatima i institucijama Grada, koji su radili na rešavanju imovinsko pravnih odnosa, pripremi tehničke dokumentacije, projekat je spreman za realizaciju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;