INFONET-468X60-BANNER

Dozvola za prvu deonicu Moravskog koridora za dva meseca

22.04.2019. | Tanjug

Direktor sektora za izgradnju Koridora Srbije Aleksandar Senić i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović obratili su se Kruševljanima na temu procesa eksproprijacije zemljišta za deonicu od 27,8 kilometara od Pojata do petlje Kruševac zapad koja je deo 110 kilometara dugog budućeg Moravskog auto-puta koji će se pružati od Pojata do Preljine.

Kruševljani auto-put sanjaju dugi niz godina i eksproprijacija je prvi korak u njegovog izgradnji, rekla je Palurovic i dodala da je ovakav infrastrukturni objekat za Kruševac bitan u privrednom i razvojnom smislu.

Tokom eksproprijacije za prvu deonicu Moravskog autoputa od Pojata do Kruševca Zapad procena Koridora Srbije je da će biti potrebno doneti oko 2,1 hiljadu rešenja o eksproprijaciji, rekao je Aleksandar Senić i dodao da je projektant CIP pri kraju projektovanja ove prve deonice.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Po završetku eksproprijacije i dobijanju građevinske dozvole moći ćemo da otpočnemo sa radovima - rekao je Senić i dodao da očekuje da će građevinska dozvola biti izdata u roku od dva meseca.

On je objasnio i da će sa izgradnjom ove deonice Moravskog koridora biti izvršena i delimična regulacija korita Južne Morave kao i neophodni radovi na izmeštanju infrastrukture a dodao da izvođač još uvek nije izabran već da postoje pregovori sa dve kompanije.

Izgradnja Moravskog koridora, od Preljine do Pojata, u dužini od 110 kilometara trebalo bi prema procenama koje su se čule da košta oko 800 miliona evra, a prva deonica izgradnje upravo će biti od Pojata do Kruševca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;