INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U centru Grocke grade novi most

11.12.2018. | J. Dinčić | Novosti

U centru Grocke od proleća naredne godine prelaziće se preko novog mosta koji će biti izgrađen na mestu postojeće čelične konstrukcije kod Letnje pozornice. Novi drumski most imaće dve saobraćajne trake i trotoare za pešake sa obe strane. Gradiće se na incijativu i zahtev GO Grocka, dok je sredstva za finansiranje izdvojilo JVP Beograd vode, koje će i obavljati radove na samoj izgradnji. Ukupan iznos izdvojen za radove zasada nije poznat.

- Postojeći metalni most nije postavljen na propisanu visinu, i samim tim predstavlja čep prilikom većih bujičnih poplava - objašnjavaju, za Novosti, nadležini iz GO Grocka. - Tokom poplava 2014. godine bujični talas je most srušio i odneo 50 metara dalje, što je još i tada ukazivalo na to da visina mosta ne ispunjava vodne propise.

Takođe, projekat predviđa i da se visina obala reke Gročice od mosta u čaršiji do mosta na Smederevskom putu podigne za oko dva metra. Jedan od glavnih razloga za podizanje je i to što sadašnje korito Gročice tokom prolećnih meseci ne može da primi svu vodu, koja se zatim brzo izlije sa obe strane.

Postavljanjem nove čelične konstrukcije biće olakšan i prilaz mesnom parkingu koji će biti proširen, ali i javnim institucijama Republičkom katastru, Upravi prihoda i Centru za socijalni rad. Na ovaj način jednim delom biće i rasterećen centar naselja Grocka od nepotrebnih gužvi i nedostatka parking-mesta. Posle rekonstrukcije mesnog parkinga, kao i izgradnje dodatnih mesta na ovom prostoru bi ubuduće trebalo da bude oko 160 slobodnih mesta za ostavljanje vozila. Planirano je da radovi na izgradnji novog mosta i parkinga počnu početkom proleća naredne godine.

Radovi na obnovi mosta i srušenog dela puta, koji vodi ka Smederevu preko Dubočajskog potoka, a koji je uništen u poplavama u junu ove godine, privode se kraju.

Rekonstrukciju srušene mostovske konstrukcije i urušenog dela puta kod naselja Veliki Dubočaj u Grockoj obavlja JP Putevi Srbije, koje je za ovu sanaciju izdvojilo oko 19 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;