IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Azerbejdžanci zainteresovani za gradnju tunela Kadinjača?

05.07.2018. | eKapija

Delegacija azerbejdžanske firme Azvirt je juče (04.07.2018) bila u poseti opštini Bajina Bašta, a u fokusu razgovora sa predsednikom opštine Radomirom Filipovićem bila je izgradnja tunela Kadinjača. Cilj posete generalnog direktora ogranka Azvirta u Beogradu, Murata Turkoglua, je bio da se upozna sa opštinom Bajina Bašta i sa novim projektima koji se planiraju a pre svega sa projektom tunela ispod prevoja Kadinjače koji je od krucijalnog značaja transport u ovom delu Srbije.

Prilikom posete predsednika Srbije Azerbejdžanu dogovoreno da će firme iz ove zemlje nastaviti sa izgradnjom infrastrukture u Srbiji.

- U tom cilju smo pozvali kompaniju Azvirt, da se upoznaju da je opštine Bajina Bašta jedna od retkih koja je u ovom trenutku daleko odmakla sa projektnom dokumentacijom - kaže Radomir Filipović, i dodaje, da se na ovaj način otvara kompletno Podrinje za centralnu Srbije a dalje putem novog mosta, i ka Bosni i Hercegovini.

Prema njegovim rečima, tunel je glavna razvojna šansa ovog regiona a zajedno sa planiranom izgradnjom auto-puta ka Sarajevu to je jedna sasvim nova perspektiva za razvoj Podrinja.

 

Komentari: 1

Cile 30.07.2018 21.03.06

Nesto najbolje sto moze dase uradi, pokrenula bii se mnogo veca komunikacija sa svom ognjistima jer Kadinjaca je veliki smor. Da nepricamo za poljoprivredu bilo bi od velikog znacaja. Iskreno, od kako znam za sebe mastam o tunelu da li ce se nekada uraditi. Mnogo puta sam istrazivao da li ima pomaka. Moja padrska i neodustajte.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;