INFONET-468X60-BANNER

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji pešačke trake na Brankovom mostu

30.05.2018. | S.B.Milošević | Novosti

Iako je trebalo da radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta budu gotovi, građani će morati da sačekaju još nedelju dana da bi pešice prelazili s jedne na drugu stranu reke. Radnicima Mostogradnje ostalo je da specijalnom smesom premažu gazeću površinu, a od vremenskih uslova zavisi kada će se to dogoditi. Mašine su odvezene, a majstori rasklanjaju zaštitne ograde.

- Materijali za završni premaz su dopremljeni iz uvoza i proizvođačka specifikacija zahteva njihovu striktnu upotrebu prema odgovarajućoj temperaturi i vlažnosti vazduha, od čega direktno zavisi garantni rok od deset godina - kažu iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju. - Ukoliko vremenski uslovi dozvole kvalitetnu izradu antiskid sistema, završetak radova može se očekivati u narednih nedelju dana.

Ujedno, Direkcija je raspisala javnu nabavku za dodatne radove na rekonstrukciji Brankovog mosta, jer je u toku realizacije ugovora o sanaciji koji je potpisan sa Mostogradnjom i Geogisom došlo do izmene uslova pod kojima je planirano izvođenje ugovorenih radova.

- To je prouzrokovalo izmenu tehnologije izvođenja radova i druge dodatne troškove, bez krivice dobavljača. Ovi troškovi su već učinjeni i njihovo ugovaranje se ne odražava na trenutnu dinamiku i planirani završetak radova - tvrde iz Direkcije.

Zahtev da se pusti jedna saobraćajna traka na Brankovom mostu primorao je izvođača da angažuje dodatnu tehničku opremu, postavljanje nove saobraćajne signalizacije, izradu i montažu pet platformi, kao i kompletnu promenu tehnologije zavarivanja, jer se radilo tokom zime.

Vrednost radova je 175 miliona dinara bez PDV..

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;