INFONET-468X60-BANNER

Završetak rekonstrukcije dvorane Doma sindikata - krajem aprila

08.03.2018. | J.Aleksić | Blic

Dvorana Doma sindikata trebalo bi da za posetioce bude otvorena 27. aprila nakon 10 meseci rekonstrukcije, a osim filmskih projekcija, tu će se održavati i drugi kulturno-umetnički i zabavni programi, rekao je juče (07.03.2018) filmski distributer Igor Stanković, direktor MCF Megakom filma, firme u čijem vlasništvu je ovaj prostor.

Popularno mesto za filmofile na Trgu Nikole Pašića biće pretvoreno u multifunkcionalni prostor, a nova dvorana će imati najmoderniju koncertnu, pozorišnu, kongresnu i festivalsku dvoranu, sa još pet bioskopskih sala sa ukupnim kapacitetom od 1.900 mesta, navodi Stanković i dodaje da će se tu nalaziti i veliki hol sa VR zonom, zabavnim sadržajem, kafeom, kao i dečiji zabavno-edukativni centar, pres-centar i džez bar.

- Posebno smo obratili pažnju na dostupnost svih sadržaja osobama sa posebnim potrebama - objasnio je Stanković na konferenciji za medije i dodao da je broj sedišta u velikoj dvorani smanjen na 1.380 da bi bio postignut veći komfor.

Pri rekonsturkciji je posvećena pažnja i na poboljašnju akustike, na kojoj je radio stručan tim profesora.

Rekonstrukcija Dvorane Doma sindikata započeta je jula 2017. godine, a ukupan iznos investicije će, kako navode investitori, premašiti 4,5 miliona evra.

Kako je modernizacija ovog objekta jedan od glavnih segmenata rekonstrukcije, prva VR (virtuelna realnost) zona biće postavljena u velikom holu Dvorane. Ona će se sastojati od različitih tipova doživljaja virtuelnih realnosti, a prvi put na ovim prostorima će biti prikazivani takvi filmski sadržaji, navodi Igor Stanković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;