IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja Nacionalnog stadiona FSS u Surčinu?

11.01.2018. | Blic

Iako se pominjalo da će stadion biti sagrađen u nekom od novobeogradskih blokova, ili na makiškoj strani grada, Surčin je lokacija koja je za izgradnju najrealnija. Konačna odluka još nije doneta, ali su ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije obilazili zemljište na kojem bi trebalo da nikne velelepan objekat kapaciteta 60.000 mesta, na kojem bi u budućnosti igrali „orlovi”, gde bi se održavalo finale Kupa Srbije, ali i verovatno bi možda i Crvena zvezda i Partizan neke svoje važnije evropske utakmice igrali na ovom objektu. Uz to, na stadionu bi mogle da se održavaju i druge manifestacije poput velikih koncerata, a Beograd bi svakako mogao da se nada da može organizovati i događaje po najvišim kriterijumima UEFA, poput finala Lige šampiona ili Lige Evrope.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Saznajemo da je tačna lokacija za izgradnju Nacionalnog stadiona nalazi između obilaznica oko Surčina i Ostružnočkog mosta. U pitanju je državno zemljište i ideja je da to bude greenfield investicija, odnosno da bi se sa poslom krenulo od nule, bez prethodne infrastrukture. Ono što je privuklo ljude iz FS Srbije i grada Beograda je to što je u pitanju zemljište koje nema problema oko eksproprijacija, a pozicija je savršena, pošto se nalazi blizu grada, aerodroma Nikola Tesla, a odlično je i povezana saobraćajnicama.

Ukoliko do odobrenja projekta dođe, što je gotovo sasvim izvesno, Nacionalni stadion bi sa gradom bio povezan duplom kolovoznom trakom uz Savu. Ono što je takođe važno jeste i činjenica da bi na pomenutom mestu bilo i lakše izvesti sam projekat, pošto je jedan koncept gradnje u gradu, a drugi van grada. Zvanična potvrda lokacija očekuje se do jeseni.

Kako Blic saznaje, izgradnja Nacionalnog stadiona iznosila bi okvirno 150.000.000 evra. Objekat bi bio odrađen po najvišim svetskim standardima, sa najkvalitetnijim stolicama, kapimama, toaletima, a imao bi i ogroman prostor za parking.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;