Za preuređenje SRC u Košutnjaku nije pristigla nijedna ponuda

23.10.2017. | M. Stanojković | Novosti

Preuređenje Sportsko-rekreativnog centra „Pionirski grad" biće prolongirano, jer na tender za izradu urbanističkog projekta nije pristigla nijedna ponuda. S obzirom na to da zainteresovanih projektanata nije bilo, postupak će u narednom periodu biti ponovljen.

Planovi za kompletno preuređenje SRC „Pionirski grad" moći će da se sprovedu u delo tek ukoliko nadležne institucije daju zeleno svetlo, jer je područje pod zaštitom. Nakon što se izradi i odobri studija izvodljivosti planiranih objekata, pristupiće se gradnji, a najverovatnije na proleće 2019. godine. Preduslov je da za iduću javnu nabavku bude zainteresovana bar jedna firma.

- Postoje vrlo strogi uslovi Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i Zavoda za zaštitu prirode, koji su definisali prostorna ograničenja - kažu iz Sekretarijata za investicije. - Zbog toga se ne može pouzdano reći koje sve sadržaje na otvorenom će kompleks moći da ponudi. Tek nakon usvajanja urbanističkog projekta znaće se kako će definitivno izgledati novo lice „Pionirskog grada".

S obzirom na to da je, kako tvrde iz grada, najveće interesovanje za izgradnju objekata za smeštaj dece, najpre će biti započeta izgradnja ovih sadržaja.

- Prvo ćemo raditi paviljone, koji će biti namenjeni rekreativnoj nastavi i kampovima - kažu iz grada. - Radovi na paviljonima će otpočeti odmah nakon završetka dokumentacije, a trajaće minimum godinu dana.

Radovi će obuhvatati rekonstrukciju centralne zgrade, objekata za edukaciju, zabavu i sportske aktivnosti i novih otvorenih sportskih terena.

Takođe, u planu je i zamena postojećih paviljona za smeštaj dece i postojećeg staklenika, kao i izgradnja bazena sa pratećim sadržajima.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...