INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kinezima uručena opomena za deonicu od Obrenovca do Uba

21.08.2017. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u subotu (19.08.2017) nakon vanrednog obilaska Koridora 11 od Obrenovca do Uba, da je razočarana dinamikom radova kineske kompanije Šandong i brojem radnika i mašina angažovanih na gradilištu.

- Obišla sam kompletnu deonicu od Uba do Obrenovca, svih 26 kilometra, i malo je reći da sam razočarana dinamikom radova kineske kompanije Šangdong, brojem radnika i mašina na gradilištu. Danas je na ovoj deonici bilo radnika koje sam na prste ruke mogla da izbrojim! A obaveza je da se radnim danima i subotom radi od 7.00 do 19.00, a nedeljom od 7.00 do 13.00. Nedopustivo je da se ugovor ne poštuje, a on mora biti svetinja - rekla je Zorana Mihajlović.

Kako se dodaje u saopštenju, ministarka je rekla da je država obezbedila sve što je bilo potrebno da bi se posao završio, od dozvola do novca, kako bi deonica bila završena u roku, u novembru ove godine.

- Šest meseci slušam na sastancima od izvođača radova da je sve u redu, da sve ide po planu, da će radovi biti završeni u roku. A onda na terenu vidim sasvim drugačiju sliku. Ovakvim odnosom kineske kompanije i domaćih firmi koje rade kao podizvođači ne mogu da budu zadovoljni ni Vlada Srbije, ni kineski ambasador i Kina kao naš veliki partner u oblasti infrastrukture - rekla je Mihajlovićeva i dodala da je izvođaču već data opomena pred raskid.

Prema njenoj oceni, deonica od Obrenovca do Uba je neuporedivo lakša od one na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri.

- Tamo ljudi rade i noću da bi završili posao. Ako u Grdelici mogu da rade dan i noć, onda je sramotno da ih ovde ni danju nema. Mi smo obezbedili sve, platili sve na vreme, a sada, gospodo gradjevinari, ispunite svoj deo posla. Oni koji ne rade kvalitetno i koji kasne, sigurno neće više dobijati posao koji finansira država - rekla je ministarka.  

Ona je istakla da neće tolerisati takve propuste i najavila da će praksu nenajavljenih obilazaka gradilišta nastaviti do kraja građevinske sezone.

- Dosta je šminkanja gradilišta pred moj dolazak! Sve firme će morati da poštuju rokove i kvalitet ili će morati da plate penale. Srbija se zadužila za gradnju ovog puta, to je novac građana Srbije i neću da dozvolim da i jedan dinar trošimo na bilo čije greške - dodala je Zorana Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;