INFONET-468X60-BANNER

Javni poziv za obnovu i izgradnju škola, bolnica, vrtića...

17.07.2017. | RTS

U okviru programa „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture - Gradimo zajedno" Ministarstvo privrede će ove godine sufinansirati realizaciju 78 infrastrukturnih projekata u 68 lokalnih samouprava. Ukupna vrednost odobrenih projekata je oko tri milijardi dinara, od čega Ministarstvo privrede obezbeđuje, iz kredita Evropske investicione banke (EIB), 1,25 milijardi dinara, a lokalne samouprave 1,76 milijardi dinara.

Ministar Goran Knežević je istakao da je infrastruktura ključna za poslovanje privrede, i za život građana, te da zato nadležni usmeravaju iz kredita EIB-a i pomažu opštinama i gradovima da izgrade i obnove saobraćajnu i socijalnu infrastrukturu, škole, vrtiće, fiskulturne sale, kulturne zgrade...

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, sufinansiranje je odobreno za 16 gradova - Pirot, Beograd - opštine Lazarevac i Mladenovac, Vršac, Leskovac, Sombor, Vranje, Zrenjanin, Novi Sad, Niš, Loznica, Kragujevac, Novi Pazar, Smederevo, Subotica, Čačak i Sremska Mitrovica.

Ilsutracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Takođe, odobreno je i za 52 opštine - Apatin, Velika Plana, Dimitrovgrad, Žabari, Negotin, Temerin, Ub, Bogatić, Gornji Milanovac, Priboj, Bajina Bašta, Kladovo, Veliko Gradište, Aranđelovac, Odžaci, Arilje, Lebane, Bečej, Beočin, Lajkovac, Knić, Boljevac, Babušnica, Bač, Vrnjačka Banja i Žitište.

Opštine koje će dobiti sredstva za sprovođenje projekata su i Svilajnac, Kuršumlija, Vladičin Han, Knjaževac, Kučevo, Ljubovija, Požega, Doljevac, Krupanj, Vlasotince, Tutin, Žagubica, Lapovo, Koceljeva, Petrovac na Mlavi, Majdanpek, Prijepolje, Rača, Mali Zvornik, Osečina, Ćuprija, Plandište, Prokuplje, Trstenik, Stara Pazova i Sokobanja.

Od svih opština koje će dobiti sredstva, 17 je u grupi nerazvijenih i devastiranih, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo privrede je uputilo novi poziv lokalnim samoupravama da prijave projekte koji će biti sufinansirani naredne godine.

Knežević ističe da se sredstva iz kredita EIB-a znatno efikasnije povlače u poslednjih nekoliko godina, a s obzirom da ih moramo utrošiti do kraja 2019. godine, upućen je još jedan poziv lokalnim samoupravama da prijave projekte.

Oblast sufinansiranja su objekti putne infrastrukture, obrazovni i sportski objekti, objekti zdravstvene i socijalne infrastrukture, kao i objekti od kulturno-istorijskog značaja.

Javni poziv otvoren je do 14. avgusta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;