Kineska kompanija Investement in Hebei Co. LTD zainteresovana za proizvodnju građevinskog materijala u Srbiji

03.05.2017. | eKapija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je u subotu (29.04.2017) sa ambasadorom Kine Li Mančangom i delegacijom kineske kompanije Investement in Hebei Co. LTD, koja je zainteresovana za saradnju u oblasti rudarstva i geoloških istraživanja, a pre svega za proizvodnju građevinskog materijala.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, na sastanku je konstatovano da postoji obostrani interes za saradnju i da je dogovoreno da ekspertski tim iz Kine, zajedno sa domaćim stručnjacima u najskorije vreme definiše listu mogućih projekata, kao i modele buduće saradnje.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- S obzirom na to da se u Srbiji realizuje veliki broj značajnih investicija u oblasti energetike, građevinarstva i infrastrukture, na sastanku je konstatovano da investitori iz Kine, smatraju da Srbija ima ogroman potencijal, kada je u pitanju ulaganje u energetske i infrastrukturne projekte - piše u saopštenju.

Podseća se da je „vetar u leđa" kineskim investicijama u Srbiju, dalo i potpisivanje više sporazuma o saradnji dve zemlje, čime su, tradicionalno dobri politički i ekonomski odnosi, dodatno učvršćeni.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece