INFONET-468X60-BANNER

„Green Heart" kreće ovog leta

10.04.2017. | Beobuild

Poslovni kompleks „GTC Square“, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti, ući će ove godine u veliku dogradnju i rekonstrukciju. Postojeći objekti izgrađeni su početkom 2009. godine, a najavljeni radovi podrazumevaju rekonstrukciju postojećih i dogradnju novih objekata u dve faze. Nakon rekonstrukcije i dogradnje kapacitet postojećeg kompleksa biće višestruko uvećan, uz tri nova objekta na parceli i dodatnih 60.800 kvadrata bruto prostora. Planirano je preoblikovanje površina između objekata i formiranje parkovskog ambijenta u unutrasnjosti bloka, kao i izgradnja velike podzemne garaže sa 900 parking mesta. U skladu sa istaknutim zelenilom kompleks će dobiti i novo ime – „Green heart“ (Zeleno srce).

Slika 1. „Green Heart“ (foto: Beobuild)

Sadašnji kompleks „GTC Square“ raspolaže sa oko 20.000 kvadrata u dva objekta građenih bez podzemne garaže, tako da najveći deo parcele zauzimaju otvoreni parkinzi. Izgradnjom velike trospratne podzemne garaže oslobađa se značajan deo parcele za nove komercijalne kvadrate i na tom delu bloka biće izgrađena tri nova sedmospratna objekta prvoklasnog kancelarijskog prostora. Radovi će biti realizovani u dve faze, gde se u prvoj radi rekonstrukcija postojećih zgrada u okviru sadašnjih gabarita uz izmenu fasade i ulaznog hola, kao i gradnja garaže i dva nova objekta. U drugoj fazi će biti izgrađena još jedna nova zgrada. To znači da će kompleks nakon rekonstrukcije činiti 5 objekata i garaža sa ukupno 87.500 kvadrata bruto građevinske površine.

Slika 2. „Green Heart“ (foto: Beobuild)

Poseban akcenat je stavljen na zelenilo i stvaranje prijatnijeg radnog okruženja za korisnike objekata, što se ogleda i na arhitekturi objekata i na uređenju otvorenih površina. Svi novoizgrađeni objekti koncipirani su sa terasama, što će omogućiti ozelenjavanje fasada i kreiranje prirodnog okruženja. Sve terase gledaju ka unutrašnjosti bloka gde je planirano centralno zelenilo sa parkovskim uređenjem. Na 3D prikazima vidi se i „omotač” koji treba da pomogne na uštedi energije i zaštiti unutrašnjeg zelenila.

Realizacija prve faze radova počeće u junu ove godine, dok je planirani rok za završetak treći kvartal 2018. Ukupna vrednost svih radova u obe faze iznosi oko 65 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;