Potpisan ugovor za rekonstrukciju Palate pravde u Beogradu

23.02.2017. | eKapija

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović potpisala je danas (23.02.2017) sa ovlašćenim predstavnicima konzorcijuma kompanija Gradina i Termoinženjering iz Beograda ugovor o realizaciji radova na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Palate pravde u Beogradu.

Renoviranje ovog objekta najveći je infrastrukturni projekat koji je Ministarstvo pravde pokrenulo u poslednje četiri godine, pri čemu je tenderska dokumentacija urađena po obrascu Svetske banke, a predviđene kriterijume odobrila je Evropska investiciona banka (EIB).

Čitav postupak izbora najboljeg ponuđača u potpunosti je sproveden u skladu sa procedurama EIB, a potpisivanjem ugovora omogućeno je da započnu radovi na rekonstrukciji zgrade, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ovaj objekat, čija je površina veća od 24.000 kvadratnih metara, nije imao gotovo nikakvu vrstu renoviranja ili radova na rekonstrukciji više od četiri decenije.

Planirano je da radovi, čija procenjena vrednost iznosi približno 16 miliona evra, traju 24 meseca, a sredstva su obezbeđena iz kredita EIB. Nakon njihovog završetka, u Palati pravde biće smeštena četiri pravosudna organa – Viši sud u Beogradu, Prvi osnovni sud u Beogradu (krivično odeljenje), Više javno tužilaštvo u Beogradu i Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Prva faza rekonstrukcije Palate pravde završena je u septembru, kada su iz te zgrade iseljeni svi pravosudni organi, koji su izmešteni na nove adrese u Beogradu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...