INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja kanalizacije u Krnjači počeće 2018. godine

03.02.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić zajedno sa predsednikom gradske opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, direktorom JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda Branislavom Popovićem i direktorom JKP Vodovod i kanalizacija Draganom Đorđevićem obišao je sinoć (02.02.2017) Krnjaču i razgovarao sa građanima o planovima grada za izgradnju kanalizacije u njihovoj mesnoj zajednici.

Vesić je najavio građanima početak radova na izgradnji kanalizacije u naselju Krnjača odnosno u okviru Bloka braće Marić.

- Direkcija je završila javnu nabavku, sledi potpisivanje ugovora i tokom februara počinje projektovanje. Projektovanje kanalizacije biće vršeno u fazama, izvodiće se radovi i građani ovog dela Krnjače mogu da očekuju početak izgradnje kanalizacije tokom proleća. U Bloku braće Marić projektuje se i gradi sedam kilometara kanalizacione mreže, a prvo će se graditi gravitacioni kolektor i šahtna crpna stanica, posle čega će se nastaviti sa izgradnjom kanalizacione mreže niskog pritiska u ostalim ulicama naselja - rekao je Vesić i dodao da je ukupna vrednost svih radova oko 90 miliona dinara.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

On je najavio da će direkcija ove godine ugovoriti izradu idejnog rešenja sekundarne kanalizacije za sve ulice u naselju Krnjača.

- Idejno rešenje će biti završeno na jesen ove godine, kako bi se počelo sa pripremom tehničke dokumentacije za građevinske dozvole za izgradnju prvih kilometara kanalizacije. Ono će predvideti izgradnju fekalne kanalizacije duž postojećih ulica u Krnjači. Ukupna dužina saobraćajnica u kojima treba projektovati sekundarnu kanalizacionu mrežu iznosi oko 80 kilometara i idejnim rešenjem će se planirati fazna izgradnja, kako bi se naselje sukcesivno opremalo kanalizacijom. Glavni recipijent za upotrebljene vode je kolektor na Zrenjaninskom putu, koji je u ranijem periodu izgrađen u dužini od jednog kilometra - rekao je gradski menadžer.

On je dodao da bi izgradnja kanalizacije u Krnjači mogla da počne 2018. godine i da će to biti najveći pojedinačni projekat izgradnje kanalizacije u Beogradu jer se trenutno u Surčinu gradi 54 kilometara kanalizacije.

Gradski menadžer je najavio da izradu projekta za građevinsku dozvolu i projekta za radove izgradnje kanalizacione crpne stanice Krnjača 2, sa pripadajućim kolektorima. Kako je rekao, sredinom ove godine počeće izrada projekata, kako bi se 2018. stvorili uslovi za izgradnju. On je istakao da KCS Krnjača 2 ima ulogu da prihvati otpadne vode iz postojećeg kolektora na Zrenjaninskom putu i potisne ih u kolektor duž Pančevačkog puta, ka već izgrađenoj KCS Krnjača 1 i dalje ka Dunavu.

- Da bi se formirala sekundarna mreža po ulicama svih naselja na levoj obali Dunava, potrebno je izgraditi i nastavak Zrenjaninskog kolektora, dva kolektora za Ovču i Kotež, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda Krnjača - poručio je građanima Krnjače gradski menadžer.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;