INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Beogradski dani inženjera“ slave jubilej

26.01.2017. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru petog izdanja manifestacije „Beogradski dani inženjera“, na Mašinskom fakultetu se od 9. do 13. marta održava lokalna runda desetog po redu Evropskog BEST inženjerskog takmičenja - „EBEC“ („European BEST Engineering Competition“), u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope - BEST Beograd.

„EBEC“ je takmičenje za studente tehničko-tehnoliških i prirodno-matematičkih fakulteta koje se odvija na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou. Takmičenje se organizuje sa namerom da se učesnicima pruži prilika da znanja i veštine stečene na fakultetima primene u praksi. Dve kategorije takmičenja, „Timski dizajn“ i „Studija slučaja“ otvaraju mogućnost da se takmičari oprobaju u dva različita tipa inženjerskih problema - u projektovanju i konstruisanju prototipa uređaja zadate namene kao i u osmišljavanju rešenja poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

- „EBEC“ je izazov koji iznova stavljamo pred sebe čitavu deceniju. Želeli smo da pružimo studentima šansu i motivaciju da naprave mali, ali veoma značajan prvi korak u svet rešavanja pravih inženjerskih problema. Takmičili smo se sami sa sobom u nameri da svake naredne godine damo bar za nijansu veći doprinos inženjerskoj zajednici u Srbiji, i istovremeno, kao organizacija ostvarimo svoju misiju - da unapredimo studente - kaže Jelena Jakšić, član izvršnog odbora BEST Beograda.

Pored lokalne runde „EBEC“ takmičenja, „Beogradski dani inženjera“ studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam nauke. Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera se otvaraju 20 februara. Više informacija o projektu možete naći na stranici ebec.best.rs .

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;