Kula u bloku 65 dobila građevinsku dozvolu

17.10.2016. | Beobuild

Projekat stambeno-komercijalnog kompleksa u bloku 65 na Novom Beogradu podrazumeva izgradnju preko 150.000 kvadrata stambenog, komercijalnog i poslovnog prostora. Do sada je završeno 5 stambenih lamela, a u narednih godinu dana biće kompletirano preostalih 6 lamela, čime će biti završeni svi objekti stambenog dela kompleksa. Završetkom svih 11 stambenih lamela projekat ulazi u drugu fazu realizacije, odnosno izgradnju planiranih objekata komercijalno-poslovne namene. Prema već predstavljenom rešenju, komercijalno-poslovni deo kompleksa sadržaće tržni centrar, poslovno-hotelsku kulu i veliku podzemnu garažu. Radovi na izgradnji objekata druge faze počeće krajem naredne godine, a nedavno je druga faza dobila i građevinsku dozvolu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Paralelno sa završnim radovima na poslednjim stambenim lamelama planiran je početak realizacije druge faze. Prvo će se graditi velika podzemna garaža na dva nivoa, nakon čega se prelazi na nadzemni deo koji ukljucuje maloprodajni centar (P+2) i poslovno-hotelsku kulu (P+33) visine 140 metara. Površina tržnog centra iznosiće 20.645 a poslovne kule 33.019 kvadrata bruto prostora i nalaziće se na delu bloka uz Ulicu Omladinskih brigada. Kula će biti multifunkcionalna sa hotelom i poslovnim apartmanima, a u toku su pregovori sa nekoliko hotelskih grupacija zainteresovanih za projekat. Prema trenutnim planovima investitora, priprema za izgradnju počeće rušenjem postojećeg komercijalnog objekta već u prvom kvartalu 2017. Početak gradnje planiran je za poslednji kvartal 2017, dok je rok za završetak oba objekta 3 godine.

Investiciju realizuje kompanija PSP Farman, a arhitekturu kompleksa izradio je poznati londonski studio Fletcher Priest.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...