Qbiss by trimo i ArtMe proglašeni za najbolje slovenačke inovacije u 2009.

10.12.2009. | Gradjevinarstvo.rs

Novine u proizvodnom programu Trima - Qbiss by trimo i ArtMe, zauzele su prvo i drugo mesto u konkurenciji za najbolje slovenačke inovacije u okviru četvrtog Slovenačkog foruma inovacija na Privrednoj izložbi u Ljubljani. Na forumu su predstavljene najbolje preduzetničke inovacije, izumi, nova tehnološka rešenja i inovativna preduzeća.

Trimovi novi proizvodi Qbiss by trimo i ArtMe, u izboru svih prijava uvrstili su se među najbolje i od svih prijavljenih inovacija dobili su najviši broj bodova. Modularni fasadni sistem Qbiss by trimo, predlagan je i za posebnu nagradu Slovenačkog foruma inovacija.

U izboru za najbolje slovenačke inovacije učestvovalo je približno oko stotinu predloga, koje je ocenjivala stručna komisija koju je sačinjavao 61 slovenački stručnjak s područja tehnike, biznisa, patenata, predstavnika slovenačkih inovatora i četiri inostrana savetnika.

Izabrali su 30 najinovativnijih preduzeća, pojedinaca i istraživačko-razvojnih institucija, koje su se ove nedelje predstavili na Privrednoj izložbi. Ključni kriterijumi ocenjivanja su bili: upotrebna vrednost, inovativnost, potencijalna važnost odnosno uticaj – relevantnost, praktična izvodljivost, tržišna privlačnost, društveno-ekonomski učinci i značaj pristupa.

Qbiss by trimo i ArtMe suvereno su se uvrstili među najbolje slovenačke inovacije i bili su predstavljeni i na forumu. Najboljim inovatorima i inovacijama priznanja su 1. decembra dodelili ministar za privredu dr Matej Lahovnik i direktor JAPTI (Javne agencije Republike Slovenije za preduzetništvo i strane investicije) Igor Plestenjak.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!