Krenulo se sa rušenjem "divlje" gradnje

08.09.2016. | K.M. | Novosti

Opština Stari grad zahuktala se u realizaciji rušenja bespravno podignutih objekata na njenoj teritoriji, a u sredu (06.09.2016) se na spisku našlo gradilište u Svetogorskoj ulici broj 26a. Ovo je samo jedan od ukupno 55 objekata, za koliko njih su doneta rešenja o uklanjanju ili su u postupku dostavljanja vlasnicima.

Građevinska dozvola za izgradnju prizemnog poslovnog objekta u srcu Beograda u Svetogorskoj ulici broj 26a samovoljno je preinačena. Odlika investitora da nadzida i sprat sa unutrašnje strane dvorišta „došla mu je glave", kada se na parceli pojavio opštinski izvršitelj sa zahtevom za uklanjanje nelegalnog sprata.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Investitor nas je najpre protekle nedelje sprečio u izvršenju, ali je ovog puta intervenisala policija nakon čega smo pristupili uklanjanju nadzidanog dela objekta, kojim je odstupljeno od građevinske dozvole - objašnjava Lazar Lješnjak, član veća Opštine Stari grad. - U toku naredne nedelje obići ćemo i preostala gradilišta, gde su inspektori u prethodnom periodu utvrdili nepravilnosti.

Prema podacima Opštine Stari grad, na spisku za rušenje nalazi se nekoliko gradilišta, pomoćni objekti i lokali, koji su odstupili od građevinske dozvole.

Od ukupno 55 objekata za rušenje, u čak 80 odsto slučajeva reč je o nelegalnom izvođenju građevinskih radova u stanovima, koji predstavljaju problem zbog vlasnika koji izvršiteljima ne omogućavaju pristup.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...