Izgradnja stadiona za Mundijal 2018. godine u Rusiji ide po planu

02.06.2016. | B92

Od 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice na „Mundijalu“ 2018. godine, na devet je preostalo da se obave značajni građevinski radovi, ali Putin ipak tvrdi da će sve biti završeno u roku.

- Pripreme za Svetsko prvenstvo su u punom jeku. Sve što su obećali izvođači, a u šta su uvereni je da će u skladu sa obavezama na vreme završiti objekte - rekao je Putin.

Gradske vlasti Sankt Peterburga su ranije danas uvećali budžet za Svetsko prvenstvo za 12 odsto, na 4,3 milijarde rubalja (64 miliona dolara). Stadion je trebalo da bude otvoren 2008. godine, ali je u više navrata to odlagano zbog promene dizajna i uvećanja troškova.

www.pixabay.com

Predsednik Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2018. godine Aleksej Sorokin nije želeo da komentariše navode o odlaganju.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je prošlog meseca da su zaustavljeni radovi na stadionu u Samari zbog sukoba sa građevinskom firmom. Regionalni mnistar sporta Samare je to negirao prošle nedelje. Predsednik Fife Đani Infantino rekao je danas da je Rusija na dobrom putu, uprkos finansijskim teškoćama.

- Dobili smo garancije da će radovi biti obavljeni kako je ranije obećano - rekao je Infantino i dodao da će Svetsko prvenstvo ojačati ekonomiju.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...