Izgradnja muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom

01.06.2016. | D. Ristić | Dnevnik

Izgradnja nove muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom trebalo bi da počne oko 10. juna, a pripremni radovi na raščišćavanju terena planirani su za ovu nedelju - rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.

Podsećamo, ugovorena je prva faza izgradnje te škole, s rokom izvođenja od šest meseci.

- S obzirom na veliku investicionu vrednost radova, oni će se odvijati u naredne tri-četiri godine, koliko je potrebno da se izgradi i opremi objekat od 15.000 kvadratnih metara, koji će, osim muzičke i baletske škole, sadržati i koncertnu dvoranu – objašnjava Jelić.

Osim muzičko-baletske škole, koja će se graditi na Limanu 3, Jelić kaže da  su tokom letnjeg raspusta u planu  radovi na tekućem i investicionom održavanju novosadskih škola, što se odnosi na poslove ugovorene u prethodnom periodu. Po njegovim rečima, među najznačajnijim poduhvatima su izgradnja sportskog terena s tartan-podlogom i tribinama u OŠ „Ivan Gundulić“ na Čeneju, rekonstrukcija prozora, fasade i grejanja u OŠ „Ivo Andrić“ u Budisavi, zamena prozora u OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu, zamena krova i dela prozora u OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu, rekonstrukcija sportskih terena, atmosferske kanalizacije, betoniranje kolskog ulaza u školu, ugradnja toplotnih pumpi i sanacija starog objekta od vlage u OŠ „Sveti Sava“ u Rumenki.

Radiće se i na zameni prozora i postavljanju termoizolacione fasade u OŠ „Dušan Radović“ na objektu u Temerinskoj ulici, ugradnji lifta za osobe s invaliditetom u OŠ „Đorđe Natošević“ i opremanju kuhinje u OŠ „Svetozar Marković Toza“.

Kako on kaže, Grad je potpisao i Protokol s Ministarstvom prosvete za finansiranje izgradnje fiskulturne sale u OŠ „Veljko Vlahović“ u Šangaju, nadogradnje OŠ „Ivo Lola Ribar“ i dogradnje objekta OŠ „Nikola Tesla“ s izgradnjom šest sportskih terena koje će finansirati Grad. Nakon ugovaranja, kaže Jelić, očekuje se da radovi u te tri osmoletke započnu krajem leta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...