INFONET-468X60-BANNER

Žičarom će spojiti Ušće i Kalemegdan?

19.04.2016. | J. Novaković | Novosti

Sugrađani sa Novog Beograda imaće priliku da „skoknu“ do prestoničke tvrđave – žičarom! Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da grad ima u planu, da uz pomoć Vlade Srbije, na ovaj način spoji Ušće i Kalemegdan. Do tada, nadležni će, prema usvojenom projektu, Kalemegdan povezati sa Beton halom i to jedinstvenim mostom čija je izgradnja predviđena ove godine.

Gradski čelnici veruju da prevoz „na visini“ preko Save može da privuče i strance.

- To može da bude atrakcija koja će povećati broj turista – rekao je Vesić. - Kalemegdan je važan i ubuduće ćemo više raditi na uređenju svih njegovih delova, poput paviljona Cvijeta Zuzorić koji je u veoma lošem stanju, da bi bio ono što treba, ponos Beograda.

Nadležni još nisu precizirali period kada će ova zamisao biti pretočena u delo, ali je najavljena gradnja mosta na Kalemegdanu ove godine. Ova građevina protezaće se sa visokih zidina do reke odnosno Beton hale. Ovaj istorijski deo prestonice dobiće i uređene pešačke staze. U toku su radovi na njihovom saniranju u parku Mali Kalemegdan.

- U narednom periodu nas očekuje još niz projekata kao što je uređenje malog stepeništa kod francuske ambasade, velikog stepeništa kod Aleje heroja, kao i Sahat kapija – rekao je Petar Andrijašević, direktor „Beogradske tvrđave“.

Košutnjak, Ada, pa Blok 44

Projekat gradnje još jedne žičare najavljen je prošle godine. Ipak, on još nije ugledao svetlost dana, a ova žičara bi trebalo u budućnosti da prevozi putnike od Košutnjaka, preko Ade Ciganlije do Bloka 44.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;