INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Porto Montenegro" gradi novu stambeno-poslovnu zgradu vrednu 30 miliona evra

09.03.2016. | Siniša Luković | Vijesti

Radovi na izgradnji novog rezidencijalno-poslovnog objekta „Regent Hotel Residences“ u nautičko-turističkom naselju „Porto Montenego“ u Tivtu se izvode planiranom dinamikom, saopšteno je iz kompanije „Adriatic Marinas“ koja realizuje taj projekat.

- Proteklog vikenda betonirana je prva od ukupno četiri faze temeljne ploče objekta „A“. Sa oko 80 ljudi koji trenutno radi na gradilištu i 50 miksera sa betonom, za ovu građevinsku aktivnost utrošeno je 485 kubika betona, a sa ovim hotelsko-rezidencijalnim objektom, kompanija „Adriatic Marinas“ je ušla u novu fazu izgradnje nautičkog naselja u Tivtu – kazao je portparol „Porto Montenegra“ Danilo Kalezić.

Ilustracija  (www.pixabay.com)

„Regent Hotel Residences" gradi se sa severne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“, na urbanističkoj parceli građevinske površine od približno 13.000 kvadratnih metara, a zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog hotela.

Nova zgrada imaće 94 apartmana, koji će biti opremljeni kao hotelske jedinice, kao i niz komercijlnih prostora za razvoj malih biznisa, mahom iz Crne Gore. Arhitekte „Porto Montenegra“, u saradnji sa međunarodno priznatom arhitektonskom kompanijom WATG i lokalnim projektantima, zamislili su novu zgradu kao „savremene, luksuzne apartmane , svaki sa posebno pejzažno oblikovanom terasom, inspirisane stilom italijanske rivijere, u skladu sa crnogorskom primorskom arhitekturom“.

Centralno obeležje novog objekta biće uređeno dvorište za vlasnike hotelskih rezidencijalnih jedinica sa palmama i drugim biljkama, kafe-barom, te čak tri bazena od kojih će jedan, otvoreni, dužine 25 metara biti zagrevan, što će omogućavati njegovo korišćenje tokom čitave godine.

Zgrada će posebnom pešačkom pasarelom, namenjenom za goste hotela, biti povezana sa susednim objektom hotela „Regent“. Ukupna vrednost investicije predviđena je na oko 35 miliona evra, a očekuje se da će zgrada biti završena do leta 2017. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;