"Swisslion" punom parom gradi trebinjski "Grad sunca"

23.02.2016. | V. Duka | Nezavisne Novine

Kompanija „Swisslion“ uložiće u ovoj godini preko 20 miliona konvertabilnih maraka (10 miliona evra) u projekat „Grad sunca“ nadomak Trebinja, gde se građevinski radovi odvijaju prema planu, a stigle su i nove mašine za potrebe niskogradnje.

Rodoljub Drašković, vlasnik kompanije „Swisslion“, potvrdio je da će u martu, kada u „Gradu sunca“ kreće puna građevinska sezona, na ovom lokalitetu biti potrebno oko 350 radnika.

- Gradi se sve ono što sam i obećao i što je projektom predviđeno, a u pitanju su akva park, sportski tereni sa zatvorenim olimpijskim bazenom, hoteli i spa centri. Trenutno se najviše radi na sunčanim vrelima, odnosno jezerima koja neće biti klasičan akva park, već nešto potpuno novo, što će biti završeno do početka sezone – pojasnio je Drašković.

Dodaje da će u sklopu toga, „Hidroelektrane na Trebišnjici“ graditi olimpijski bazen, dok će kasnije biti izgrađen i sportski hotel, sportski tereni, kao i varoš čaršija, a potvrdio je da se nije odustalo ni od gradnje aerodroma, ali i kliničkog centra i brojnih hotela.

Mašine u Draženskoj gori, gdje niče „Grad sunca“, rade u tri smene, a sve se finansira isključivo sopstvenim sredstvima „Swisslion“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...