INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zrenjanin: Novi pogon „Drekslmajera“ do juna

30.12.2015. | Ž. B. | Dnevnik

Na placu nemačke kompanije „Drekslmajer“, u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Bagljaš“, ubrzano teku radovi na dogradnji još jednog pogona. Na gradilištu je bilo dvadesetak mašina i vozila, i 37 radnika koji rade punom parom.

- Ovo je veliko gradilište, na kojem se podiže treća hala najvećeg poslodavca i izvoznika u našem gradu. Površina novog objekta je gotovo 14.000 kvadrata. Moram da pohvalim i izvođače, ali i moj tim i lokalnu samoupravu, jer smo na nov način pristupili poslodavcima, nakon što su izrazili želju da proširuju pogon – poručio je gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je gradilište obišao u društvu zamenika Saše Santovca i pomoćnika Ivana Devića.

Janjić je objasnio da je oformljena ekipa od predstavnika svih javnih preduzeća, kako se ne bi desio zastoj zbog dokumentacije, pa je „Drekslmajer” u rekordnom roku dobio sve papire i građevinsku dozvolu. U ime izvođača radova, „Martinik gradnje”, detalje oko ovog posla izneo je koordinator Dejan Femić:

- Na gradilištu se nasipa drobni materijal, poslednjeg sloja pred betonsku ploču. Svi stubovi su montirani, a posle praznika krećemo sa montažom krovne konstrukcije. Ti radovi trebalo bi da se završe krajem januara, kada idu krovopokrivački, bravarski i fasaderski zahvati. Kraj kompletnih radova je predviđen za 1. jun – kaže Femić i ističe da je Grad učinio mnogo da investitoru olakša papirologiju, a izvođače radova poslužilo je i lepo vreme.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;