Produžen rok za podnošenje ponuda

02.12.2015. | Z. Milosavljević | Dnevnik

Zbog izmene konkursne dokumentacije, kako je navedeno na sajtu JP „Zavod za izgradnju grada”, rok za podnošenje ponuda za izgradnju zgrade „Zavoda za hitnu medicinsku pomoć“ pomeren je na 7. decembar.

Po prvobitnom planu, ponude je trebalo da budu otvorene krajem prošle nedelje, ali pošto je došlo do pomenute izmene, na vest o tome ko će dobiti taj posao moraće da se pričeka još malo. Objekat „Zavoda za hitnu medicinsku pomoć“ gradiće se na parceli br. 5432/1, KO Novi Sad II, a taj prostor, površine 3.250 kvadratnih metara, omeđen je Somborskom, Jastrebačkom i Ulicom Ilariona Ruvarca.                   

Predviđeno je da kompleks sadrži dve celine – u zapadnom delu biće lociran objekat „Zavoda“ s ambulantama, apotekom i administrativnim i edukativnim sadržajima, a u istočnom delu planirana je garaža za vozila Hitne pomoći. Planirano je da sam objekat ima 2.700 kvadratnih metara, spratnosti P+1 do P+3.

U prizemlju, na oko 700  kvadrata, predviđene su noćne ambulante za decu i odrasle, sa svim potrebnim pratećim sadržajima, kao i ogranak Apoteke s dežurstvom od 24 časa dnevno. U severnom delu prizemlja, prema Somborskoj ulici, biće  smešten glavni ulaz u objekat i centralni hol sa stepeništem i liftom, kao i atrijumski prostor koji se provlači kroz sve nadzemne etape objekta i povezuje ih.

Na prvom spratu predviđen je edukativni centar za obuku zaposlenih za postupanje prilikom masovnih nesreća, elementarnih nepogoda i vanrednih situacija, kao i potencijalni smeštaj ugroženih građana u takvim okolnostima, dok je drugi sprat namenjen za trijažno-distributivni centar, kao i za kancelarijski prostor. Na trećem spratu planiran je  prostor za upravu i administraciju.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...