Tokom leta počinje raščišćavanje ruševina Generalštaba

04.05.2015. | Tanjug

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će tokom leta početi raščišćavanje ruševina dela starog Generalštaba u centru Beograda, koji je uništen u NATO bombardovanju 1999. godine.

Gašić je rekao novinarima i da se očekuje da će cena radova za rušenje bloka A biti desetostruko manja nego što je iznosila predračunska vrednost u 2010. godini.

"Očekujemo da posle 30. juna krenemo u proces rušenja dela bloka A, a onda ćemo videti šta i kako ćemo raditi sa blokom B", rekao je on. Gašić je objasnio i da je to neophodno uraditi i zbog bezbednosti građana Beograda i zaposlenih u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, koji prolaze pored tih objekata.

On je naveo da su sredstva obezbeđena i da je dobijena saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture tako da možemo da krenemo u taj posao.

"Mislim da se završava projektna dokumentacija oko radova, a tražimo i predponude zato što je 2010. godine za rušenje bloka A, čini mi se, predračunska vrednost bila tri miliona evra", rekao je on.

Ministar odbrane je dodao i da rukovodstvo Mnistarstva misli da bi taj posao mogao da se uradi sa desetostruko manje para.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...