INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: U septembru počinje obnova Satelitske pijace

23.04.2015. | N. Radman | Dnevnik

Rekonstrukcija Satelitske pijace trebalo bi da počne u septembru, saznaje se u JKP „Tržnica”. Plan generalne regulacije usvojen je na sednici Skupštine grada, radi se preparcelizacija prostora, nakon čega bi to preduzeće trebalo da dobije građevinsku dozvolu.

Po rečima direktora „Tržnice” Miloša Tubića, u toku je i izrada idejnog rešenja i projekta Satelitske pijace, nakon čega će se tenderom tražiti izvođač radova za pijacu, koja će do kraja naredne godine biti dvostruko veća i najmodernija u gradu.

- Nadam se da ćemo sve dozvole dobiti do septembra i da ćemo tada ući u prvu fazu izgradnje – kaže Tubić. - Ona obuhvata radove na starom delu pijace, gde ćemo napraviti objekat koji će se po izgledu uklapati u okolinu, a biće moderno opremljen. Prva faza trebalo bi da bude gotova do kraja ove godine. Tokom radova pijaca neće biti zatvorena jer ćemo zakupce premestiti na drugi deo parcele, koji treba da nam se dodeli, a to je površina iza pijace.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Izgradnja prve faze koštaće oko 45 miliona dinara, od čega je Grad dao 30 miliona, a preostali deo finansiraće „Tržnica” sopstvenim novcem. Naredne godine trebalo bi da počne i druga faza, u okviru koje će biti dograđen deo pijace. Po Tubićevim rečima, ti radovi koštaće više, jer je u planu i izgradnja podzemne garaže.

- Kod druge faze izgradnje jedini problem mogli bi biti nerešeni imovinsko-pravni odnosi na nekoliko parcela, ali se nadam da će do početka radova i to biti sređeno. Grad bi trebalo da obezbedi 60 odsto novca za izgradnju, a „Tržnica” preostalo – objašnjava Tubić.

Po rečima našeg sagovornika, do kraja naredne godine Satelitska pijaca obuhvataće prostor od gotovo 3.500 kvadrata, imaće veći broj moderno uređenih lokala i mnogo bolje uslove za zakupce koji tamo provode veći deo dana.

- Broj tezgi neće biti značajno povećan, ali će prostor biti natkrovljen, što će mnogo značiti zakupcima, ali i mušterijama koje redovno dolaze na pijacu – kaže Tubić. - Kada bude izgrađen Bulevar Bate Brkića, ta raskrsnica bi trebalo da bude jedna od najprometnijih u gradu, a taj deo gotovo najgušće naseljen i zbog toga treba da dobije novu pijacu jer u staru godinama nije ulagano.

Rekonstruisana Satelitska pijaca pružiće kupcima bogatiju ponudu pa će se tu naći mlekare, pekare, mesare, šalter „Informatike”, dečje igralište na zatvorenom i otvorenom. Kako je istakao naš sagovornik, cilj „Tržnice” je da svakoj domaćici omogući da na pijaci pronađe sve što joj je za kuću neophodno, uštedi joj vreme za nabavku i obilazak marketa i šaltera javnih preduzeća, a najvažnije od svega je, po Tubićevim rečima, što će na pijaci moći da pronađe uvek sveže artikle iz domaće proizvodnje.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;