Novi Sad: Stiže asfalt na novi deo Bulevara Jovana Dučića

17.03.2015. | Z. Milosavljević | Dnevnik

Izgradnja saobraćajnica u produžetku Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju, koje investira JP „Zavod za izgradnju grada” (ZIG), odvija se predviđenom dinamikom i trebalo bi da bude završena tokom aprila.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Do sada su izrađeni tamponski slojevi, odnosno pripremljena je podloga i uskoro predstoji asfaltiranje saobraćajnih površina. Sinhronizovano s putarskim radovima, odvija se i gradnja novog javnog osvetljenja, tako da su već postavljeni kablovi i stubovi na kojima će biti montirane svetiljke LED tehnologije.

Ta značajna investicija započeta je krajem prošle godine i da bi se posao priveo kraju u planiranom roku, radovi gotovo da nisu prekidani tokom zime, osim na nekoliko dana zbog neodgovarajućih vremenskih uslova. Završetkom svih radova Bulevar Jovana Dučića biće produžen oko 300 metara. Saobraćajnicu će činiti dve kolovozne trake, širine šest metara, s po dve saobraćajne trake i razdelnim ostrvom od metar i po.

S južne strane buduće saobraćajnice biće izgrađene pešačke i biciklističke staze, kao i parkinzi s upravnim parkiranjem, koji će zelenom površinom biti odvojeni od biciklističke staze. Na spoju Bulevara Jovana Dučića i Bulevara kneza Miloša biće formirana četvorokraka raskrsnica, a na delu Bulevara kneza Miloša, u dužini od oko 140 metara, takođe će biti izgrađeni trotoari i biciklističke staze. Osim toga, na prostoru između stambenih zgrada izgradiće se tri međublokovske saobraćajnice s parkinzima, trotoarima i zelenim pojasom.

Kako saopštavaju iz ZIG-a, unutar blokova će biti izgrađene pešačke staze. Na Bulevaru Jovana Dučića, kao i na Bulevaru kneza Miloša, biće postavljena i nova stajališta za potrebe autobuskih linija JGSP-a „Novi Sad”. Pošto je ukinuta autobuska okretnica na tom prostoru, predviđeno je da se autobusi na kraju produžetka Bulevara, u zoni novoformirane raskrsnice, polukružno okreću. Ugovorena vrednost svih radova je oko 110 miliona dinara, a izvodi ih GP „Graditelj NS“ d.o.o.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...