IZOLACIJA-468X60-BANNER

Vlada Srbije usvojila Uredbu o subvencionisanju stambenih kredita

18.09.2009. | Beta

Vlada Srbije je juče (17. septembar 2009. godine) usvojila Uredbu o subvencionisanju stambenih kredita u 2009. u okviru podrške građevinskoj industriji Srbije.

U saopštenju, posle sednice Vlade, navedeno je da će za te svrhe biti izdvojeno 450 miliona dinara.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Srbije i Italije o kreditu za realizaciju programa "Kredit za pomoć malim i srednjim preduzećima preko domaćeg bankarskog sektora i podršku lokalnom razvoju kroz javna komunalna preduzeća - kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Srbije i Austrije o opštim odredbama i uslovima razvojne saradnje.

Usvojeni su i predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o razvojnoj saradnji Srbije i Slovačke i o potvrđivanju sporazuma Srbije i Kraljevine Švedske o opštim odredbama i uslovima za razvojnu saradnju.

Vlada je odlučila i da porodicama sedmoro poginulih radnika fabrike "Prvi partizan" iz Užica dodeli jednokratnu pomoć u iznosu od sedam miliona dinara.

Vlada je usvojila i zaključak o usvajanju Nacrta ugovora o ustupanju Srbiji bez naknade većinskog paketa akcija fabrike "Zastava elektro" iz Rače.

Usvojen je Zaključak o potrebi potpisivanja finansijskog sporazuma između Srbije i komisije Evropskih zajednica u vezi sa programom budžetske podrške Srbiji u okviru pomoći u tranziciji i izgradnji institucija za 2009. godinu, kao i Zaključak o usvajanju Akcionog plana za formiranje jedinstvene službe za vanredne situacije.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;