INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova Doma zdravlja u Sremskim Karlovcima

16.09.2014. | Dnevnik

U Domu zdravlja u Sremskim Karlovcima, koji se s prekidima rekonstruiše od početka 2012. godine, u toku je nova etapa obnove, koja bi trebalo da bude i poslednja, ukoliko ne bude nepredviđenih radova. Radnici preduzeća „GAT“ iz Novog Sada, koje je odabrano za izvođača u ovoj fazi radova, rekonstruišu unutrašnjost levog krila u kom je nekada bila pedijatrija, a istovremeno se radi i izolacija fasade tog dela zgrade.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema rečima pomoćnice predsednika opštine u Sremskim Karlovcima Brigite Dimitrijević, stotinak metara kvadratnih u prizemlju dela objekta u kom je nakada radio dečji lekar, preuređuje se za potrebe apoteke. Na mestu apoteke u desnom krilu, kada se ona preseli,  biće uređen prostor za stomatologa za odrasle, a spoljašnje stepenište u tom delu će biti srušeno.

- Projektom je predviđena i opravka centralnog stepeništa, zamena kompletne stolarije na zgradi, koja je za sada obavljena tamo gde je opšta služba – objašnjava Dimitrijevićeva – Na kraju ceo dom zdravlja biće i okrečen spolja.

Projekat rekonstrukcije ne predviđa nikakve radove na spratu Doma zdravlja, odakle su se sve službe koncentrisale u prizemlje, što je i bio cilj zbog uštede u troškovima  grejanja i održavanja. Kako je na početku obnove pre dve godine nagoveštavano, spratni deo bi trebalo da bude ponuđen u zakup.

Do sada je obnovljen rentgen kabinet u koji se premestila pedijatrija  i prostor službe opšte medicine, gde se sa sprata preselila laboratorija i izgrađen je kolski prilaz, kao i rampa za invalide u dvorišnom delu ambulante.

Pošto ima pritužbi na dotrajalost instalacija za grejanje, nije isključeno da će se i to obnoviti, ali to nije predviđeno projektom po kom se sada radi, što znači da bi u tom slučaju morala da se uradi nova projektna dokumentacija.

Obnovu doma zdravlja u Sremskim Karlovcima od samog početka prate problemi čije rešavanje se meri godinama. Od trenutka kada je Pokrajinski sekretarijat za zadravstvo odborio prve pare za rekonstrukciju, 15 miliona dinara, do početka radova proteklo je pet godina. U međuvremenu je finansiranje preneto na Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Radovi su u momentu kada je otprilike polovina posla završena, prekinuti i ta pauza je trajala godinu dana, dok nisu završene sve formalnosti oko dodatnih zahvata, za koje se u jednom trenutku ukazala potreba. Pored prvobitno odobrenih 15, naknadno je izdvojeno još devet miliona dinara, a polovina je do sada i utrošena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;