INFONET-468X60-BANNER

Pljevlja: Dom kulture poput Skadra na Bojani

20.08.2014. | Novosti

Komisija koju je imenovala lokalna „Direkcija za izgradnju i investicije“ otvorila je ponude za adaptaciju pljevaljskog Doma kulture. Ovim ponudama obuhvaćeni su radovi u prostorijama biblioteke, muzeja, galerije i unutrašnjih stepeništa.

Tendersku dokumentaciju za adaptaciju Doma kulture otkupilo je pet, a ponude su dostavila samo dva ponuđača. Razlika u ceni prispelih ponuda je oko 500 evra.

- Od pet preduzeća koja su otkupila tendersku dokumentaciju, ponude su dostavili „Džoint venčer“ i „Tehnogradnja“. Ponuđena cena „Džoint venčera“ je 1.108.777 evra, a „Tehnogradnje“ 1.109.274 evra. Oba ponuđača su rok završetka radova dali 150 dana – kazala je predsednica komisije Jadranka Bojović.

Po proceduri za dvadesetak dana će se znati ko je dobio posao, jer treba da prođe deset dana roka za žalbe, a onda još toliko za vrednovanje ponuda.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je još 2007. godine. Te godine iz objekta Doma iseljena je gradska biblioteka „Stevan Samardžić“, Zavičajni muzej, mnoge organizacije, kao i pojedina udruženja. Utvrđeno je da je rekonstrukcija započeta bez građevinske dozvole, pa su radovi jedno vreme bili stopirani dok nije stigla dozvola.

Na početku radova bilo je dato obećanje da će se svi stanari u Dom kulture vratiti do kraja te 2007. godine, ali se to nije desilo ni do dana današnjeg. Dok se čekao konačan završetak posla, na mnogim mestima na krovu i fasadi Doma došlo je do oštećenja.

Investicija

Rekonstrukcija Doma kulture u Pljevljima, prema procenama, koštaće ukupno oko pet i po miliona evra. Mnogi smatraju da se za taj novac mogao napraviti novi, savremeniji, lepši i funkcionalniji objekat.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;