INFONET-468X60-BANNER

Heksagonalna arena za ponovno okupljanje ABBA grupe

07.09.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Heksagonalna arena

Heksagonalana arena za ponovno okupljanje ABBA grupe (Foto: Stufish)

Britanski arhitektonski studio Stufish objavio je prvu sliku privremenog objekta koji je planiran da ugosti ponovnu turneju švedske pop grupe ABBA u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu.

Arena sa 3.000 mesta, koja će biti izgrađena u potpunosti od masivnog drveta, ugostiće virtuelnu turneju okupljanja benda koja počinje 27. maja 2022. godine, nakon objavljivanja ABBA Voiage, prve ploče benda u skoro četiri decenije.

Šesterostrana arena, koju je dizajnirao Stufish, biće izgrađena pored stanice Pudding Mill Dockland Light Railway na retko korišćenom autobuskom parku.

Arena koja je demontažna i prenosiva dobila je dozvolu da ostane u istočnom Londonu pet godina.

Prvi put posle 40 godina ABBA će nastupiti na ovom mestu

Iako je otkriveno malo podataka o areni, ona je stvorena da ugosti virtuelnu turneju na kojoj će članovi benda ABBA svirati kao „digitalni avatari“ koje je stvorio Industrial Light & Magic.

Nekretnina će takođe sadržati blagajne, tezge, toalete, barove, ostave i sadržaje iza scene, pored sale za performanse.

ABBA Voiage je u svom saopštenju tvrdila da ABBA arena koja oduzima dah pruža savršenu pozadinu za ABBA Voiage, pružajući muzičko iskustvo uživo kao nijedno drugo.

Mesto je osmišljeno oko bezvremenske pesme ABBA grupe i dosad neviđene predstave, tako da će publika uživati u opštem ulasku ili izabrati da sedne u gledalište.

Arena je projektovana da bude prenosiva i demontažna

U izveštaju odbora Legacy Development Corporation iz Londona iz marta 2020. kaže se da je odobrenje za demontažnu i prenosivu arenu pribavljeno za petogodišnji period.

Drugi prostori za performanse koje je dizajnirao Stufish mogu se naći širom sveta. Studio je pokrio igraonicu u zlatu na ostrvu Hengkin, Kina, u obliku klasičnih cirkuskih šatora.

Studio je takođe stvorio scenske scenografije za brojne poznate umetnike, uključujući Rolling Stones. Za britanski pop bend Take That, studio je nedavno postavio okretnu 10-metarsku sferu na sredini pozornice.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;