Heksagonalna arena za ponovno okupljanje ABBA grupe

07.09.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Heksagonalna arena

Heksagonalana arena za ponovno okupljanje ABBA grupe (Foto: Stufish)

Britanski arhitektonski studio Stufish objavio je prvu sliku privremenog objekta koji je planiran da ugosti ponovnu turneju švedske pop grupe ABBA u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu.

Arena sa 3.000 mesta, koja će biti izgrađena u potpunosti od masivnog drveta, ugostiće virtuelnu turneju okupljanja benda koja počinje 27. maja 2022. godine, nakon objavljivanja ABBA Voiage, prve ploče benda u skoro četiri decenije.

Šesterostrana arena, koju je dizajnirao Stufish, biće izgrađena pored stanice Pudding Mill Dockland Light Railway na retko korišćenom autobuskom parku.

Arena koja je demontažna i prenosiva dobila je dozvolu da ostane u istočnom Londonu pet godina.

Prvi put posle 40 godina ABBA će nastupiti na ovom mestu

Iako je otkriveno malo podataka o areni, ona je stvorena da ugosti virtuelnu turneju na kojoj će članovi benda ABBA svirati kao „digitalni avatari“ koje je stvorio Industrial Light & Magic.

Nekretnina će takođe sadržati blagajne, tezge, toalete, barove, ostave i sadržaje iza scene, pored sale za performanse.

ABBA Voiage je u svom saopštenju tvrdila da ABBA arena koja oduzima dah pruža savršenu pozadinu za ABBA Voiage, pružajući muzičko iskustvo uživo kao nijedno drugo.

Mesto je osmišljeno oko bezvremenske pesme ABBA grupe i dosad neviđene predstave, tako da će publika uživati u opštem ulasku ili izabrati da sedne u gledalište.

Arena je projektovana da bude prenosiva i demontažna

U izveštaju odbora Legacy Development Corporation iz Londona iz marta 2020. kaže se da je odobrenje za demontažnu i prenosivu arenu pribavljeno za petogodišnji period.

Drugi prostori za performanse koje je dizajnirao Stufish mogu se naći širom sveta. Studio je pokrio igraonicu u zlatu na ostrvu Hengkin, Kina, u obliku klasičnih cirkuskih šatora.

Studio je takođe stvorio scenske scenografije za brojne poznate umetnike, uključujući Rolling Stones. Za britanski pop bend Take That, studio je nedavno postavio okretnu 10-metarsku sferu na sredini pozornice.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...